A fordított cicaszem szokatlanul csenghet még a gyakran sminkelők körében is, de ugyanolyan gyönyörű, igéző tekintetet kölcsönöz, mint a már megszokott, hagyományos verziója. A szokatlan festési technikát azonban nem hiába találták ki a sminkesek. Így sokkal könnyebb felrajzolni a tusvonalat a rejtett szemhéjjal rendelkező hölgyeknek, és a kész mű kevésbé kenődik el.

hirdetés

A fordított cicaszem első ránézésre már ismerősnek tűnhet, azonban elkészítése rejteget némi újdonságot. Nevéből is sejthető, hogy ennél a szemsminknél nem a szemhéjon, hanem az alsó szempillavonalnál helyezkednek el a hangsúlyos területek. Akinek rejtett szemhéja van, annak különösen hasznára válhat ez a trükk, hiszen több kellemetlen sminkbakit is el lehet vele kerülni.

Mivel az egymást érintő bőrrétegeket nem fedi smink, így az nem tud elmaszatolódni, vagy összegyűlni a ráncokban, még akkor sem, ha megizzad az ember. Ezáltal akár egész álló nap kitart a szemsmink úgy, mintha pár perce festették volna fel.

Több sztár viselt már fonákszerűen megfestett sminket. Kim Kardashian például gyakran alkalmazza, mivel rókavágású szemeit optikailag még inkább megnyújtja. Azonban ez is, mint minden más trend, nem minden szemformához illik igazán. A lekonyuló szemek, vagy lefelé álló külső szemzug esetén például kevésbé előnyös a viselése, mert még inkább szomorúvá teszi a tekintetet.

 

A legtöbb sminkkel ellentétben, ehhez nem feltétlenül kell többféle ecsetet előkészíteni, csupán egy fülpiszkáló is elég hozzá. Természetesen mindenki azzal készíti el, ami éppen kézre esik neki, de a puha, pamutos végű pálcikákkal is szépen kialakítható a cicaszem vonala.

A vlogger alaprétegként korrektort használ, hogy egységes felszínt alkosson a füstös szemsminknek, amit a következő lépésben púderrel fixál. A továbbiakban egy darabka cellux kerül a kezébe, ami a nyílegyenes vonal felfestéséhez ad segítséget egyfajta sablonként.

Ahhoz, hogy egyforma hosszúságú legyen a cicafarok, már előre le lehet mérni és vágni a celluxot. Ezzel a módszerrel biztosan szimmetrikus lesz a két szemsmink. Hogy ne tapadjon túl erősen a tapasz a bőrhöz, érdemes kétszer a kézfejre ragasztani, és csak azután a szemhéjra.

A fordított cicaszem smink optikailag megnyújtja a szemet

A celluxot az alsó szempillavonal ívének folytatásaként kell felragasztani. Amint ez kész, már csak egy fekete szemhéjpúderbe kell belemártani a fülpiszkálót, és el is lehet kezdeni a lenti szempillavonal kifestését. A külső szemzugnál kifelé seprő mozdulatokkal alakíthatóak ki a precíz élek.

Végső simításként a vlogger fekete szemceruzával festette ki a vízvonalat, és egy műszempillát is felhelyezett, amivel tökéletesen egyensúlyba került a smink.

A fordított cicaszemsminket rengetegen kipróbálták már, hiszen kevés ráfordítással is elbűvölővé teszi a tekintetet. Legtöbben minimális szemhéjpúderrel, illetve natúr rúzsokkal viselik, hogy maximálisan érvényesüljön az ikonikus cicasmink.

Kiemelt kép: agusguerreiro_/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés