Nem biztos, hogy macerásabb ecsettel felvinni a cicasminket, mint akkor, ha szemhéjtusceruzával dolgozunk, különösképpen, ha ismerjük a profik trükkjeit.

Talán sokan vagyunk úgy, hogy a cicasmink hallatán máris remegni kezd a kezünk, hiszen valóban nem könnyű precíz tusvonalat húzni a szempillák tövébe, miközben igyekszünk mozdulatlanul tartani a szemhéjunkat. Az Instagramon látott, füstös szemhéjsminkek már-már művésziek, ezért nem csoda, ha azt gondoljuk, erre születni kell, vagy minimum fél nap szabadságot igényel az elkészítésük.

Nyilván, kell hozzá egy kis gyakorlat, de valójában minden a felkészültségen, illetve a megfelelő eszközökön múlik. Az alábbi videó nem egy leheletfinom, sebtében feldobott nappali sminket mutat be, ezért ne is akarjuk öt perc alatt összedobni. Tény, hogy idő kell hozzá, ám a felvétel olyan trükköket és tudnivalókat sorakoztat fel, melyek ismeretében sokkal egyszerűbb dolgunk lesz, mint akkor, ha csak úgy, saját kútfőből dolgozva nekivágnánk.

A precíz szemfestés érdekében nagyon fontos a sorrend, melyben az első és legfontosabb, hogy nem az arc alapozásával kezdjük a sminket. Nagyon nehéz maszatmentesen dolgozni ugyanis, ha folyton ügyelnünk kell a szemek alá felvitt korrektorra és alapozóra.

Így készül a tökéletes cicaszem

Először primer kerül a szemhéjra és a szemöldökcsont alá, mely megakadályozza, hogy csúszkáljon a festék, és sokkal élénkebb színt ad a szemhéjpúdernek, mintha csak simán a bőrfelszínre kennénk. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a füstös szemsmink. A videón láthatod, hogy különféle méretű és hegyű ecsetekkel dolgozik a blogger, melyeket egyenként bemutat a felvétel elején.

A tusecset használatára rá kell érezni, hiszen egészen másként lehet vele vonalat kanyarintani, mint a szemhéjtusceruzával. Az utóbbi használata talán elsőre könnyebbnek tűnhet, de az egyik hátránya az, hogy nem mindig fog rendesen a szemhéjpúderen, újra és újra meg kell erősíteni vele a húzott vonalat.

A géltusok jobb fedést adnak, és a tapadás szempontjából tartósabbak is. A tusecsettel pedig precízebben lehet dolgozni, és mi szabjuk meg, mennyire legyen vastag a vonal. A videó segítségével elsajátítható, milyen mozdulatokkal érdemes alkalmazni az ecsetet.

Szuper tippet kaphatunk arra vonatkozóan is, hogyan kezelhetjük könnyebben a gél állagú tust: a blogger egy különleges fixáló folyadékot csepegtet a tégelybe, mely úgy működik, mint egy ragasztó, csak nem annyira drasztikus. Általában csillámporokhoz, szemhéjpúderekhez használják, mert összefogja, és folyékony, könnyen kenhető állagúvá varázsolja a szemcsés pigmenteket, majd a felvitel után fixálja azokat a bőrön.

Ezzel a trükkel enyhén vízállóvá, illetve tartósabbá varázsolhatjuk a tusvonalat, vagyis nem fog egykönnyen elkenődni. Az éles szélek kialakítását úgyszintén elleshetjük ebből a remek összeállításból. Többé nem lesz remegős vonalú a cicasminkünk, ha követjük ezeket a profi tippeket, és betartjuk a szemfestés helyes sorrendjét.

  • Megosztás:
hirdetés