A kusza babahaj bosszantó problémája gyakran megnehezíti a frizurakészítést, ám egy apró trükkel simán kordában tudod tartani a szétálló szálakat, ami a megjelenésen is nagyot dob.

hirdetés

 

A babahaj a homlok és a haj vonalánál található rövid hajszálak kisebb csoportja, amely egy bizonyos hossznál nem nő tovább. Azonban nem mindenkinél és nem ugyanolyan dúsan jelenik meg. Sokan aranyos szépségjegynek gondolják, viszont viselőjének gyakran okozhat bosszúságot.

Mivel vékony szálakról van szó, így azok frissen mosva kontrollálatlanul égnek állnak időnként. Ám arra is van mód, hogy az összefogott frizura stílusos része legyen a babahaj. Egy fogkefe és hajformázó segítségével könnyedén formázhatod a szanaszét szálló tincseket.

Szétálló szálak helyett, így is keretezheti az arcot a babahaj

Ez a technika nem igényel nagy jártasságot hajformázás terén, kis gyakorlással ízlésesen be lehet igazítani a kusza hajszálakat. Nem kell hozzá más, mint egy puha sörtéjű, új fogkefe – amit másra még nem használtál -, valamint egy tubus áttetsző hajzselé, ami a szálak vastagságától függően lehet szupererős, vagy gyengéden fixáló fajta.

A művelet nem igényel sok zselét. A fogkefét érintőlegesen vond be vele, hogy az előre “kiszelektált” hajszálak egyszerűbben kezelhetőek legyenek. Finom mozdulatokkal válassz le apró tincseket a kusza szálakból, majd a kefe segítségével formálj apró félhullámokat belőlük. Amikor elkészültél, csak töröld le a feleslegesen fennmaradt zselét a homlokodról, hogy ne legyen ragacsos a bőröd.

 

Érdemes szem előtt tartani azt a tényt, hogy ez a trükk a feltűzött hajból kilógó szálakat tartja kordában, így kiengedett frizura esetében kissé kontrasztos összhatást alkothatnak a lelógó laza tincsek és a fixált babahajak. Ehhez a technikához leginkább a precízen lesimított és igény szerint hajlakkal lefújt haj passzol, legyen az lófarokban, kontyban összefogva, vagy befonva. A kilencvenes évek lenyalt és vizes hatású hajviseleteihez remekül illik ez az egyszerű trükk.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: