Rövid hajból is készülhet nőies konty, csak a megfelelő technikát kell alkalmazni a tincsek megzabolázásához. Ez a változat elképesztően egyszerű, és pillanatok alatt összedobható.

hirdetés

Csinos konty rövid hajból, egyszerűen és gyorsan

Sokan azért döntenek inkább a hosszabb hajfazonok mellett, mert azokat sokféleképpen lehet variálni, bármikor elegáns, nőies frizurát lehet rittyenteni belőlük. Egyesek úgy gondolják, hogy a klasszikus bob például alkalmatlan egy tartós, mégis elegáns és nőies konty elkészítéséhez, mivel a tarkóhoz közeli tincsek sokkal rövidebbek, mint a felső rétegek.

Tény, hogy rövidebb haj esetén nem árt egy kicsit trükközni a lépésekkel, viszont egyáltalán nem lehetetlen egy mutatós, stílusos frizurát összedobni. Sőt! A megfelelő technikával tényleg tartós lesz az eredmény, a szálak nem csúsznak szét, nem engedik el magukat a nap végére. Ehhez a változathoz nem kell különösebb kézügyesség, csak egy hajgumira és egy kisebb méretű csatra lesz szükséged.

A konty különlegessége abban rejlik, hogy pontosan úgy néz ki, mintha hajfánkkal készült volna. Akinek rövid haja van, pontosan tudja, hogy képtelenség hajfánkot használni a rövidre vágott tincseken, hiszen nincs hajtömeg, amit vissza lehetne hajtani rá.

Ezzel a technikával tulajdonképpen pontosan ugyanaz a hatás érhető el, mint egy hajfánkkal, s a kézmozdulat épp a tincsek rövidségére alapoz. Ívesen kell visszakunkorítani a hajat, majd egy csattal rögzíteni, s voilà, már kész is a nőies hajviselet.

Érdemes alacsonyan összefogni a copfot, hogy az alsó tincsek se csússzanak ki a hajgumi alól. Ez a konty tényleg tartós, ám ha biztosra szeretnél menni, nem árthat némi hullámcsattal és hajlakkal bebiztosítani az eredményt. Az elülső tincseket érdemes szabadon hagyni és egy-egy finom loknival megbolondítani, így garantáltan elegáns és sikkes hatást kelt majd a frizura.

Ha eddig nem merted kipróbálni az örök klasszikus és mindig divatos bobfazont, a sokoldalúsága talán elcsábíthat. Rövid hajjal sem lehetetlen trükközni, csak némi kreativitásra és kézügyességre van szükség a stílusos összhatáshoz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés