A piros pukliktól mindenki szeretne minél gyorsabban megszabadulni, erre valók az SOS krémek, melyek pattanásokra lettek kifejlesztve gyulladásgátló, regenerálódást segítő összetételükkel. Ezek a termékek beindítják a bőr öngyógyító folyamatait, ezáltal csökkentik a hegek és foltok kialakulásának esélyét.

hirdetés

Ezekből a krémekből és szérumokból mindössze egy apró adagot kell felkenni a pattanásokra, hiszen erős hatóanyagaik miatt, a teljes bőrfelületet kiszáríthatják. Nem hiába hívják őket SOS termékeknek, ugyanis már egy-két nap alatt képesek lejjebb húzni a gyulladást, illetve csökkenteni a göbök méretét és pirosságát. Ezáltal a hirtelen kialakult pattanások ugyanolyan gyorsasággal halványodnak el, mint ahogy előbukkantak.

SOS krémek pattanásokra: gyorsan elmulasztják a gyulladást

Ezek a készítmények aknés bőrön is rendszeresen használhatóak, de azoknak is hasznukra válhat, akiknek kevésbé problémás a bőre. A piros pöttyök ugyanis sokszor minden előjel nélkül jelennek meg, de akár egy túl fűszeres ebéd, vagy a stressz is előidézheti őket.

 

A pattanásokra való krémek célzottan fejtik ki hatásukat, kifejezetten a gyulladt felületet kell bekenni velük, a bőr regenerálódását támogató összetevőikkel pedig elősegítik, hogy foltok, hegek nélkül gyógyuljon a sérült hámfelszín. Fokozzák a bőr természetes megújulását és fertőtlenítenek, így megakadályozzák a baktériumok továbbszaporodását. Nyugtatják és tisztítják az arcbőrt, illetve gyorsan felszívódnak, így nem tömítik el a pórusokat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés