A bőrnyugtató hatóanyagok mindig jól jönnek, hiszen az irritált, gyulladt hámrétegnek megfelelő gondoskodásra van szüksége. A sokoldalú összetevők esetén előfordul, hogy nemcsak a pórusokat pucolják ki, hanem a vérkeringést is élénkítik, ezzel lassítják az öregedési folyamatokat, így az arcbőr tovább marad telt és rugalmas. A kigelia ebbe a csoportba tartozik.

hirdetés

A kigelia, magyar nevén kolbászfa vagy szalámifa Nyugat-Afrikában őshonos növény. Magasra nő, és kolbászszerű terméssel rendelkezik, ami emberi fogyasztásra nem alkalmas. Ennek ellenére a népi gyógyászatban nagy hagyománya van, évszázadok óta használják külsőleg reumára, valamint különféle bőrbetegségek gyógyítására.

Régóta használják a kigeliát a bőrproblémák kezelésére

A kigelia rengeteg bioaktív vegyületet tartalmaz, ezek hozzájárulnak az antibakteriális és gombaölő hatásához. Az afrikai törzsek régóta alkalmazzák gyógyító ereje miatt, az utóbbi időben pedig a kozmetikai ipar is felkapta. Főként a különféle bőrproblémák enyhítésére használják, ám antioxidáns tulajdonságának köszönhetően ragyogóbbá és teltebbé teszi az arcbőrt.

Erős antioxidáns, így felveszi a harcot a szabad gyökök romboló hatásaival szemben. Gyulladáscsökkentő, így ideális pattanások ellen, és a megelőzésben úgyszintén segít.

Hosszabb távon regenerálja a sejteket, részben ezért is használják Afrikában évszázadok óta. Főként pattanások, akné és ekcéma kezelésére alkalmazzák, ám más bőrbetegségeket is hatékonyan kezel. Napégésre, rovarcsípésre egyaránt alkalmazható.

A kigelia mindemellett öregedésgátlóként funkcionál, hatékonyan veszi fel a küzdelmet a hiperpigmentációval, és mérsékli az öregség látható jeleit. Egységesíti a bőrfelszínt, finomítja a szarkalábakat és feszesít. Nyugtató összetevőkkel rendelkezik, ezért érzékeny hámréteggel rendelkezők éppúgy alkalmazhatják. Hasonló eredményeket lehet vele elérni, mint az erősebb hatóanyagokkal, ugyanazokra a problémákra jelent megoldást, ám mégsem terheli meg az arcbőrt feleslegesen.

Így kerülhet be a rutinba

A kigelia kivonatként bukkan fel a legtöbb készítményben, és egyre több kozmetikum összetevői között találkozhatunk vele. Ha még csak ismerkedsz vele, akkor egy esszencia jó választásnak tűnhet. Jól rétegezhető, könnyedén kombinálható más hatóanyagokkal, így csak még jobban kifejti a feszesítő hatását.

C-vitaminnal, más savas összetevőkkel a szabad gyökök ellen veszi fel a harcot, a niacinamiddal vegyítve pedig elősegíti a hámréteg regenerálódását. Nincsenek mellékhatásai, nem okoz irritációit, ezért bátran használható. Reggel és este egyaránt érdemes felkenni. Napközben erősíti a bőr védőgátját, blokkolja a szabad gyököket, este pedig a regenerálódást támogatja.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés