Mindennap felüti a fejét egy újabb ötlet, amiről az hírlik, hogy szebbé, tisztábbá, egészségesebbé lehet tenni vele az arcbőrt. Az arcápolás nagyon sok figyelmet von magára, rengeteg időt és még több terméket szánva a tökéletes arcbőr elérésére. De tényleg szükség van erre?

Nayamka Roberts-Smith szépségszakértő szerint nem. Ő ugyanis a 60 másodperces szabály névre keresztelt mozgalom egyik elöljárója, aminek lényege, hogy az arcot egy teljes percig, tehát hatvan másodpercig kell gyengéd, masszírozó mozdulatokkal mosni. Csakhogy nem vízzel, hanem sminklemosásra, arctisztításra használt arclemosóval.

A módszert alkalmazva jobban felpuhul a bőr, így az arclemosó hatóanyagai eredményesebben tudnak bejutni a bőrbe, és kifejthetik jótékony hatásukat. A masszírozó mozdulatok serkentik a vérkeringést, segítve a puha, ragyogó bőr elérését. Az is nagy előnye a technikának, hogy így az arc minden területére egységesen fordít időt az ember, beleértve a nyakat, az állat és a hajtövekhez közeli területeket. Ezekről általában elfeledkezik az ember, hiszen átlagosan csak 15 másodpercet töltünk arctisztítással, sajnos felületesen. A fennmaradt szennyeződések, olaj- és sminkmaradványok eltömítik a pórusokat, és pattanásokat, bőrszárazságot, irritációt idéznek elő.

A módszer rendkívül egyszerű, és csupán plusz ötven másodpercbe kerül a napi rutinban. Az eredményesség elérése érdekében fontos, hogy a bőrtípusodnak és igényeidnek megfelelő terméket használj, különben hiába mosod az arcod, ha nem a neked való arctisztítót használod. Érdemes kipróbálni, hiszen sokan esküsznek a módszerre, veszítenivaló pedig nincsen.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés