Az arcmasszírozók igazán népszerűvé váltak az utóbbi időben, az arcroller és a gua sha pedig mondhatni, már a napi arcápolási rutin részét képezi. A jótékony kis eszközök ásványból készülnek, nem véletlenül. A rózsakvarc gyógyító hatásában sokan hisznek, amelynek a szépségápolásban is hasznát vehetjük.

hirdetés

Pár éve jelentek meg az ásványból készült arcmasszírozók Magyarországon. Elsőként az arcrollerek terjedtek el, amelyek a görgős mozdulatoknak köszönhetően élénkítik a vérkeringést a hámrétegben. Kis idő után egy másik ügyes kis eszköz is felbukkant a szépségpolcon: a gua sha. Kicsit bonyolultabb használni, ám ennek köszönhetően hatékonyabb. Bármelyiket választja az ember lánya, az biztos, hogy sokkal kipihentebb és üdébb lesz a kinézete, ami nagyban köszönhető a masszírozó, vérkeringés fokozó mozdulatoknak, és persze, az ásványnak.

A kínai orvoslásban már évszázadok óta használják az ásványokat, mivel azok pozitív energiákat közvetítenek. Ezért nem meglepő, hogy az ázsiai nők kedvenc arcmasszírozói is kvarcból, valamint más kövekből készülnek. A legnépszerűbb ezek közül a rózsakvarc, a nálunk kapható termékek nagy része is ebből van.

Az arcmasszírozók üdébbé teszik a kinézetet

A rózsakvarc a kvarc ásvány rózsaszínként előforduló változata. A kínai kultúrában nagyra becsülik, és úgy gondolják, hogy elősegíti a gyógyulást. Sokan hisznek a különféle drágakövek, kristályok gyógyító erejében, és úgy tartják, hogy segítenek kiűzni a szervezetből a méreganyagokat. Szerintük mind közül ez a kő a leghatékonyabb.

Bár tudományosan ez nincs alátámasztva, mégsem véletlen, hogy az arcmasszírozók ebből készülnek. A rózsakvarc elvileg jótékonyan hat a vese működésére, és nyugtató hatással bír. Valószínűleg az is sokat nyom a latban, hogy rendkívül sima a csiszolt felülete, szobahőmérsékleten is jólesően hűs, könnyen tisztítható, és kíméletesen masszírozza a bőrt.

A rózsakvarcból készült eszközök segítenek levinni a duzzanatot, ami részben a masszírozó mozdulatoknak köszönhető. Finomítják az apróbb mimikai ráncokat, felfrissítik a kinézetet, és hosszabb távon a hámréteg sokkal teltebb, üdébb hatást kelt. A nyirokkeringést is élénkítik, valamint fokozzák a vérkeringést.

Az arcrollernek két vége van, a nagyobb görgő ideális az orcára, mellkasra, illetve a nyakra, míg a kisebb hengerrel a szem körüli területeket élénkítheted fel. A hideg kő hűsíti a megfáradt bőrt, miközben leviszi a duzzanatot, és eltünteti az apróbb táskákat. Az arcmasszírozók hozzájárulnak a rugalmasság fokozásához, valamint feszesítik a kontúrokat.

Így használd a rózsakvarc masszírozókat

Az arcmasszírozók hatékonyságát növelheted, ha valamilyen szérummal vagy krémmel együtt használod. Így az értékes hatóanyagok intenzívebben bejutnak a hámrétegbe. Mindig az arc közepétől kezd el a masszázst, és kifelé haladj, ez a technika rugalmasabbá, feszesebbé teszi a bőrt.

A rózsakvarc hűsítő hatását tovább fokozhatod, ha alkalmazás előtt pár órára hűtőszekrénybe teszed. Akár a hidegben is hagyhatod egész éjszakára, így reggel pillanatok alatt eltünteti a szem alatti táskákat. Használat után mindig óvatosan mosd le a masszírozókat szappanos vízzel, így elkerülheted, hogy a baktériumok visszajussanak a hámrétegre.

A rózsakvarcból készült arcmasszírozók tehát rendkívül hasznosak, és érdemes őket beépíteni a bőrápolási rutinba. Könnyedén megtanulhatod a használatukat, és pusztán napi pár percről van szó. Az arcbőröd biztosan hálás lesz a gondoskodásért.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés