A híres nők többsége a profi sminkesektől leste el, mi a rejtett szemhéj sminkelésének titka. Úgy viszik fel a festéket, hogy a mélyítővonal, amely esetükben kitakarja a mozgó szemhéjat, ne fedje el a szemsminket, és arra is ügyelnek, hogy ne szűküljön be a tekintet. Apró, finom trükkjeiket könnyedén el lehet lesni.

hirdetés

Ezek a híres nők tudják, hogyan sminkelhető szépen a rejtett szemhéj

A rejtett szemhéj sminkelése igényel némi ügyeskedést, ám a látványos eredmény elérése cseppet sem lehetetlen. Nem árt pár trükköt megtanulni ahhoz, hogy valóban észrevehető legyen a sikkes árnyalás, hiszen a mélyítővonal szinte teljesen eltakarja a mozgó szemhéjat. Nem kell sminkmesternek lenni ahhoz, hogy igazán érvényesüljön a gyönyörű makeup, elegendő pár apróságra odafigyelni.

Ezek a híres nők pontosan tudják, hogyan érdemes elkészíteni akár a hétköznapi, akár az ünnepi sminket. Minden alkalommal csodásan néznek ki, soha nem hibáznak a kozmetikumok felvitelénél. Némelyikük a merészebb, sötétebb tónusokat is bevállalja, persze a szűkítő hatást remekül kompenzálja finom, könnyed árnyalatokkal.

 

A legjelentősebb részlet a rejtett szemhéj sminkelésénél a tusvonal és a fekete szemceruza használata. Ha alul-felül sötét vonalak díszítik a szemeket, azok jóval kisebbnek tűnnek, a tekintet látványosan összeszűkül. Érdemes csupán egy vékony, könnyed tusvonalat húzni a felső szempillasor felé, amelynek a végét ajánlott hosszabban kihúzni.

A szemhéjfestékkel nem kell finomkodni, ám nem árt figyelni a könnyed színátmenetre. A belső szemzug környékére és a szemek alá világos tónusokat kell felvinni, míg kifelé haladva az erősebb árnyalatok már éppúgy használhatók. Rejtett szemhéj esetén mindenképp ajánlott felvinni a színeket egészen a szemöldökvonal alá, így nyitottabbnak hat a tekintet, szemmel láthatóvá válik a makeup.

A hosszú, feketére festett szempillák szintén sokat dobnak az összképen. Nem kell óvatoskodni a spirállal, bár az is igaz, hogy túltolni sem érdemes a festéket, mert természetellenes hatást kelthet az eredmény. A rejtett szemhéj sminkelésénél a szemöldök szintén fontos részlet, mindenképp ki kell emelni ahhoz, hogy a tekintet kerüljön fókuszba.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés