Az őszülés egy természetes folyamat, bár abszolút eltérő, hogy kinél hány éves korban jelentkezik. A blogger nem bánja, hogy felhagyott a hajfestéssel negyvenéves kora előtt.

hirdetés

Egyénenként változó, hogy kinél mikor jelennek meg az első ősz hajszálak, a genetika és az életmód egyaránt befolyásolja az öregedés folyamatát. Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy felhagynak a hajfestéssel és inkább felvállalják a hamvas frizurát, ám a társadalom még mindig az időskorral azonosítja az ezüst tincseket. A változás szele már érzékelhető, ám még mindig megdöbbenést vált ki egyesekből, ha valaki negyvenéves kora előtt úgy dönt, hogy nem palástolja tovább ezüstös tincseit.

A blogger célja, hogy megváltoztassa ezt az elavult nézetet. A korai őszülés egy létező dolog, ebben a stresszes, rohanó világban pedig sok nő érzi úgy, hogy nem akar időt fecsérelni a folyamatos hajfestésre, ami ráadásul költséges mulatság is. Míg egyesek a praktikum kedvéért, mások önelfogadás céljából növesztik le a hajfestéket, és hagyják felszabadulni őszes tincseiket. Ezzel nincs semmi gond, hiszen a nőiességet és a vonzó kisugárzás egyáltalán nem a hajszínen múlik.

Lori 38 éves volt, amikor úgy döntött, hogy itt az ideje felhagyni a folyamatos hajfestéssel. Három hónap után még csak egy minimális lenövése volt, ám már akkor olyan kommenteket kapott, hogy egy éven belül 68 évesnek fog kinézni, vagy például azt, hogy túl fiatal még ahhoz, hogy teljesen ősz legyen.

Az őszülés egyáltalán nem ciki, sőt!

Vannak, akik szerint az ősz haj igénytelen és elhanyagolt, pláne akkor, amikor még alig-alig látható a lenövés. Az őszülés folyamatában talán ez a kezdeti időszak a legnehezebb, noha a teljes út tele van kihívásokkal és nehézségekkel. Nem elég, hogy a belső lelki világgal meg kell küzdeni, még a társadalom reakcióit is helyén kell kezelni ilyenkor.

Ha valaki úgy dönt, hogy felvállalja az ősz tincseket, egyáltalán nincs könnyű dolga. A nehézségeket azonban sokkal egyszerűbb átvészelni, ha az illető tudja, hogy nincs egyedül. A gyönyörű blogger célja is ez. Szeretne másokat motiválni,  illetve elérni, hogy megváltozzon az ősz hajról alkotott általános vélemény.

Folyamatosan dokumentálja, hogy miként alakul a frizurája. Ez sok nő számára nyújt némi biztonságot, hiszen az őszülés és a frizura kifehéredése már nem olyan ismeretlen. Lori a képeken és a videókon túl gondolataival is inspirálja követőit.

Ő sem állítja, hogy az őszülés megélése könnyű. Vannak napok, amikor felszabadultnak érzi magát, ám máskor el akarja takarni a lenövését. Ez az utazás egy érzelmi hullámvasút, a döccenőkön pedig sokszor tényleg nem könnyű átjutni.

Lori szerint az ősz haj tényleg azt jelenti, hogy valaki öregszik, de ez nem egyenlő azzal, hogy öreg is. A kettő között hatalmas különbség van. Ennek ellenére öt hónap után még ő maga is úgy érezte, hogy egyáltalán nem biztos a döntésében.

10 hónap elteltével már egy kicsit másként látja a dolgokat. Felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaki felvállalja az idő múlását és az ősz tincseket, az nem egyenlő azzal, hogy elhanyagolná magát és a megjelenését. Arra továbbra is sok időt fordít, hogy az arcbőre és a haja is egészséges, ragyogó legyen, így a hamvas lenövés sem öregíti, sőt!

Sokáig ő is elveszítette motivációját és megkérdőjelezte a döntését, ám mindenkinek azt javasolja, hogy tartson ki és billenjen át ezen a nehéz holtponton. Most úgy gondolja, amikor az ember meglátja, hogy mi rejtőzik a festett hajszín alatt, akkor jön rá igazán, hogy tényleg megéri bevállalni a nehéz folyamatot.

Kiemelt kép: loriseveridt/Lori Severidt/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés