A legforróbb hónapokban nincs helye a nehéz, testes állagú, fullasztóan fűszeres illatú kencéknek a fürdőszobapolcon, ilyenkor sokkal jobban előtérbe kerülnek a frissítően kényeztető termékek, amelyek hűsítőbbé varázsolják a tisztálkodó és szépítkező rutint. A nyári bőrápoló újdonságok közül válogattunk, és máris mutatjuk a kedvenceinket!

hirdetés

Senki sem szereti, ha a nyári melegben ragacsossá olvad rajta a testápoló, és persze kánikulában nem ritka, hogy naponta többször zuhanyzik az ember. Bár a tisztálkodást nem szabad túlzásba vinni, mert sokat árthatunk vele a bőrünk védőrétegének, amennyiben a felkent fényvédőre még az utca pora is rátapad, muszáj megejteni egy nagyon rövid, frissítő jellegű tusolást.

A sok, egymásra rétegezett kencét ilyenkor mellőzni kell, hogy a bőr szabadon lélegezzen, így a könnyű, lágy textúra mindenképp sokat segít. Az arctisztítás szintén frissítő élmény lehet, pláne, ha kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket a pórusokból.

Gyümölcsös bőrápoló újdonságok, amelyek egyszerre ápolnak és hűsítenek

A tolakodó, erős illatokat sokan nem kultiválják ilyenkor, ezért a hűsítő tisztálkodáshoz a friss, gyümölcsös, visszafogottan virágos, esetleg kókuszos-vaníliás, trópusi aromák passzolnak leginkább. Ezek az érzékekre éppúgy jólesően hatnak, szinte elűzik az egész napos fáradtságot, ami a nagy melegben hamar rátelepszik az emberre.

 

A spa-élmény persze nem lehet teljes, ha figyelmen kívül hagyja a bőr éredekeit. A strandolás, napozás után húzódó, vízhiányos hámrétegnek jót tehet egy tejes állagú, könnyen felszívódó, hidratáló testápoló, vagy olyan finom olajok keveréke, amely nem ül meg a bőrön. A tusolást vagy nap végi lazító fürdőzést is kellemesebbé teheted egy különleges tusolókrémmel, esetleg lágyan olajos habfürdővel.

A kellemes, gyümölcsös illatnak köszönhetően segítik a lazítást, nyugtatják az idegeket és a nap végi rutin valódi, pihentető wellness-élménnyé változik.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés