Népszerű, hatékony kozmetikumok, amelyek otthon is bevethetők finomabb ráncok, mélyebb barázdák ellen. Abszolút tökéletesítik az arcápolási rutint.

hirdetés

Szuper kozmetikumok ráncok, barázdák ellen

Bár a bőröregedés természetes, genetikailag kódolt folyamat, az életmód és a bőrápolás jelentősen befolyásolja, így a ráncok elleni küzdelem mégsem lehetetlen küldetés. A bőr megereszkedése elkerülhetetlen, ám a megfelelő hatóanyagok és praktikák segítségével a folyamat lassítható és mérsékelhető. Az életmódbéli változtatások mellett célszerű az arcápolási rutint is úgy kialakítani, hogy a lehető legbiztosabb fegyverekkel léphess fel a petyhüdt bőrterületek és a ráncok fokozott kialakulása ellen.

A különböző kozmetikai kezelések már egyre hatékonyabbak. Az innovatív módszereknek köszönhetően akár kés és tű nélkül is megőrizhető a bőr rugalmassága, feszessége. Egy-két professzionális eljárás azonban nem tesz csodát, mindenképpen szükség van a tudatos otthoni rutinra is ahhoz, hogy a kontúrok a helyükön maradjanak, a bőr pedig sokáig megőrizze ragyogóan üde és fiatalos képét.

A galériában összeválogattunk néhány népszerű kozmetikumot, amelyek hatékonyan küzdenek a finom ráncok, szarkalábak és mélyebb barázdák ellen. Az egyedülálló szérumokat akár más hatóanyagokkal is kombinálhatod, miközben a márkák már kész szetteket is összeállítanak, amelyek széles körű ápolást ígérnek a fáradt, öregedő, érett arcbőrnek.

 

Az árakat tekintve igencsak nagy a szórás. Az átlagos termékek mellett olyan luxuskezelések is bevethetők már otthon, amelyek felérnek egy kozmetikai szalonban kapott profi arcfiatalítással. Minden esetben célszerű alaposan utánajárni, hogy az adott termék milyen hatóanyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, ugyanis nem csupán a márkanév az, amit meg kell fizetni, főként a kozmetikumban található összetevőkön, azok arányán és felszívódásának hatékonyságán múlik, hogy milyen mélyen kell a zsebbe nyúlni a látványos eredményhez.

Olyan hatóanyagokat kell keresni, mint például a Q10-koenzim, a kollagén, a C-vitamin, a ceramidok, a különböző peptidek vagy a retinol. Ezen túl számos márka ritka, korábban aligha ismert összetevőkkel dolgozik, sokszor természetes alapanyagok segítségével érik el a fiatalító hatást.

 

Időben kell kezdeni

A rendszeresség mellett az idő az, amit mindenképpen hangsúlyoznunk kell, ha a ráncok elleni küzdelemről beszélünk. Egy jól felépített arcápolási rutin és a megfelelő kozmetikumok valóban hozzájárulnak a barázdák halványításához, a bőröregedés folyamatának lassításához, ám az sem mindegy, hogy az ember lánya ötvenévesen vagy harmincévesen kezd el odafigyelni a bőrének állapotára.

A szakemberek szerint már 25 éves kor felett célszerű komolyan venni a redők elleni harcot, ugyanis amellett, hogy számtalan környezeti tényező befolyásolja a bőr állapotát, a megelőzés fontossága éppúgy beleszól a korai bőröregedés folyamatába. A már berögzült barázdákat sokkal nehezebb eltüntetni – kencékkel csupán csökkenteni lehet mélységüket -, mint fiatalosan, feszesen tartani a hámréteget.

Számos márka igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a tudatos, jól felépített rutinnak köszönhetően a bőr nemcsak ragyogó maradhat, de a kontúrok sem másznak el olyan hamar. Nem csak a ráncok elleni hatóanyagokat érdemes bevetni, a széles körű ápolás és a megfelelő hidratálás abszolút segíti a rugalmasság megőrzését.

Az Artistry Studio™ legújabb bőrápolási termékcsaládja például a fiatalokat célozza meg. A repertoárban található kozmetikumok mélyen hidratálják és hatékonyan energizálják a bőrt. A széleskörűen tápláló termékek mellett a különböző szérumokkal szintén célszerű ápolni a hámréteget, ezek nagyobb koncentrátumban járulnak hozzá az arcbőr frissen, egészségesen tartásához. A C-vitamin, a niacinamide és a különböző hámlasztók amellett, hogy fokozzák a bőr természetes, tiszta ragyogását, a ráncok megelőzésében is helytállnak.

1.: Artistry Studio™ arctisztító és hámlasztó egyben, 125 ml-es kiszerelés, 7900 forint. 2.: The Body Shop C-vitaminos szérum, 30 ml-es kiszerelés, 11 990 forint. 3.: The Ordinary Niacinamide szérum, 30 ml-es kiszerelés, 2410 forint. 4.: Artistry Studio™ ragyogást fokozó és hidratáló ampulla, 20 ml-es kiszerelés, 10 000 forint.

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

Montázs: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés