A fürdőbombák méltán népszerűek, hiszen három érzékünket is elkápráztatják egyszerre. Színes, csillámos látványuk éppúgy csalogató, mint az őket körülölelő mesés illatfelhő. Egy ilyen gömböcskére mindig számíthatsz, ha csak egy lazító fürdőre áhítozol, kizárva tudatodból a zajos külvilágot. Segítségével a nap végi szépségrutin igazi spa-élménnyé válik, ami sokkal többet tesz annál, hogy puhává varázsolja a bőrt. A fürdőbomba kiszakít a valóságból, elűzi a stresszt, és felemelő, frissítő hatással bír. Ám azt kevesen tudják, hogy milyen különleges története van!

hirdetés

Ha otthoni wellnessnapról van szó, biztos, hogy előkerülnek az illatos fürdőbombák, melyek egy szempillantás alatt pezsdítő élménnyé teszik az unalmas fürdőzést. Manapság már rengeteg formájú, színű, illatú termékkel találkozhatunk az üzletekben, amelyek még különlegesebbé teszik az önmagunkra szánt időt. A szépségmárkák szinte vetekednek egymással, hogy ki tud színpompásabb, még egyedibb pezsgő bombával előrukkolni, nekik köszönhetően, akár csillámló fürdővízben is lazíthatunk.

A fürdőbombáknak igazán különleges történetük van, és az egész egy egyszerű ötlettel kezdődött.

Így született meg a fürdőbomba

1989-ben Mo Constantin, a Lush egyik társalapítója egy olyan termékről álmodozott, amely feldobja a fürdést, és nem bántja az érzékeny bőrt. Az ötletszikrát az Alka-Seltzer pezsgőtabletta adta, ami régóta ismert gyomorsavlekötő volt. A tabletta különleges pezsgése felkeltette az érdeklődését, és meg sem állt a legközelebbi gyógyszertárig.

Constantin az angliai Dorset városában folyamatosan kísérletezett a különféle összetevőkkel, míg meg nem született az első bomba, ami pezsgőtabletta alakú volt, és az Aqua Sizzler nevet kapta. Lágyította a vizet, és a levendulának köszönhetően segített ellazulni. A termékhez citromsavat, szódabikarbónát és illóolajokat kevert össze, majd az egészet egy öntőformába helyezte.

A fürdőbombák természetesen nemcsak szépek és színesek, hanem rendkívül hasznosak is. Jó hatással vannak a hámrétegre, és a segítségükkel könnyedén feloldódhatnak a vízben a különféle olajok, illetve bőrpuhító kencék. Mo és a férje hamar hamar elkezdtek kísérletezni a különféle olajokkal, és számos ikonikus termék született meg, például az Avobath és a Butterball fantázianévre keresztelt bomba.

Színes, csillog, illatos és még kényeztet is

Pár évvel később, 1995-ben a Lush elindult világ körüli útjára, és megszülettek a csomagolás nélküli termékek. A feltalálók elképesztően nagy szabadságot kaptak, ami lehetővé tette, hogy eltöröljék a fürdőbombák csomagolását. A környezetbarát megoldás megihlette Mo Constantint, és elkezdte kicsinosítani a termékeket: csillámos és színes tengerisót adott hozzájuk.

Mo fia pár évvel később tovább folytatta a szülei által elkezdett üzletet. Jack a Lush digitális részlegének az igazgatója, és számos újítás köthető a nevéhez. Édesanyja tapasztalatai és tanácsai alapján megalkotta a fürdőbombák színesebb generációját, az új termékek pedig minden eddiginél népszerűbbek lettek.

 

Az elmúlt harminc évben a fürdőbomba beépült a fürdési rituáléba, és az egyik legkedveltebb termékké vált. A színes, pezsgő bombák a lazítást és a kényeztetést szimbolizálják, a kellemes illatuknak köszönhetően ellazulhatunk, és megszabadulhatunk az izmainkat befeszítő stressztől.

Manapság már a fürdőbombákat számos formában, színben megtalálhatjuk, így kedvünkre válogathatunk a különlegességek között. A Lush üzleteiben állatkísérlet-mentes, friss összetevőkből készült termékekkel találkozhatsz, amelyek nem szennyezik a környezetet felesleges csomagolással. Ajándéknak is ideálisak, számos aranyos apróság közül választhatsz, amelyeknek biztosan mindenki örülni fog!

 

Forrás: Lush. 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Lush. 

  • Megosztás:
hirdetés