A folyékony alapozók állaga nem egyforma, vannak testesebb és habkönnyű készítmények. A legtöbb nő a jól fedő kozmetikumokra csap le a boltban, és a textúrával mit sem törődik, aztán jön a csalódás, amikor a nehézkes kence megül a barázdákban és összecsomósodik az arc zegzugaiban. Ritka, amikor a kiváló fedőhatás leheletfinom állaggal találkozik, amely észrevétlenül simul rá a bőrre. Ám csak egy apró trükk kell ahhoz, hogy könnyű viseletté váljon az alapozó.

hirdetés

Ősszel és télen másként sminkelünk, mint nyáron, sok nő az alapozó használatához is visszatér. Ez a kozmetikum nem csak a bőrtónus egységesítésére és a bőrhibák elfedésére jó, van még egy előnye, mégpedig, hogy szépen kiemeli a felvitt színeket.

A pirosító és a szemfesték sem érvényesül annyira, ha nincs lealapozva az arc, ennek ellenére mindenki arra törekszik, hogy ez a sminkréteg láthatatlan legyen. Nem szép, sőt, az egész megjelenést lerombolja, ha a festék vastag textúrát képez a bőrön, és szemmel láthatóan megül a pórusokban, barázdákban.

 

Olykor még a selymes állagú folyékony alapozó is megvicceli az embert, felkenés után elcsúszkál a helyéről, és bizony bármilyen ecsettel vagy sminkszivaccsal kerül fel, pár óra elteltével már messziről kiszúrható, hogy ott díszeleg az arcon.

Akiket ez zavar, hamar átváltanak színezett krémekre, BB- vagy CC-változatra, ám tény, hogy ezek a leheletfinom kencék a bőrhibák többségét nem takarják el, erre a célra korrektort kell bevetni, és máris ugyanott toporog az ember a probléma kapujában.

A megoldás azonban sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

Kenhetőbb, könnyű alapozó egy apró trükk segítségével: vesd be a tejhabosítót

Habkönnyűvé varázsolhatod bármelyik testes, jól fedő alapozódat, ráadásul pofonegyszerűen. Ez a kis praktika rögtön két sminktrükköt egyesít, de egyik sem bonyolult.

Sokan ódákat zengnek arról az interneten, hogy a vízbe mártott alapozó a legjobbat hozza ki a sminkből. Tartósabb, lazúrosabb és kenhetőbb lesz a folyékony fedőkence, ha a felvitel előtt vízbe kerül. Ám van, aki ennél is továbbmegy, és mielőtt ecsethez nyúlna, kézi tejhabosítóval mixeli pépesre a vizet és az alapozót.

 

Kicsit a mousse, vagyis a könnyű francia krémédesség állagára hasonlít az így kapott elegy, ami nemcsak lágyabb és kenhetőbb, hanem tartósabb fedést biztosít, mert a víz miatt szinte teljesen hozzátapad az arc felszínéhez. Észrevétlen, selymesen puha, könnyed réteget képez, ami belesimul a bőrbe, így cseppet sem látványos az alapozó. Natúr, úgynevezett pucér sminkekhez is ideális ez a trükk, hiszen a no makeup smink lényege, hogy a festék szinte láthatatlanul oldja meg a korrigálást és a kiemelést.

A tejhabosítót persze, érdemes alaposan elmosni, mielőtt kencekutyulásra használnád, és utána is ráfér egy kiadós tisztogatás.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés