Az előnyös smink mutatósabb külsőt kölcsönözhet a viselőjének, míg az előnytelenül felvitt festékkel, pontosan az ellenkezője érhető el. Vannak viszont olyan sminkbakik, amelyeket a legtöbb nő elkövet az élete során.

hirdetés

A profi sminkesek akár éveken keresztül is tanulják a mesterséget, annak érdekében, hogy mindenki elégedetten távozzon tőlük. Természetesen egy nappali smink elsajátításához nem szükségesek évek, viszont vannak dolgok, amelyeket érdemes megfogadni.

A legdurvább sminkbakik

Elsőként is a legfontosabb a megfelelő árnyalatú alapozó, vagy színezett hidratáló kiválasztása. Ennek mindig a nyakon lévő bőrszínhez kell igazodnia, különben maszkhatást fog kelteni. Ez úgy kerülhető el, hogy vásárláskor nem a kézfejen próbálod ki a terméket.

Az alapozót sosem szabad túlzásba vinni, és akár több réteget felkenni belőle. Ahogyan az is számít, hogy ecsettel vagy szivaccsal viszed fel a terméket – az utóbbival könnyebben eldolgozható. A megfelelő korrektor kiválasztása szintén lényeges, ennek elég pár árnyalattal világosabbnak lennie a bőr színétől. A pirosító és a highlighter használatával sem érdemes túlzásba esni, mivel bazári hatást kelthetnek. Ahogyan a túl erős szemfesték is kerülendő a mindennapokban, ugyanis amellett, hogy nem túl esztétikus, még a szemeket is kisebbítheti.

Amennyiben tartósan, vagy alkalmanként  műszempillát viselsz, szintén az egyszerűség legyen a cél – jó, ha a természetes hatás kerül inkább előtérbe. Bár a nude rúzsok nagyon közkedveltek, mégis fontos, hogy az arcbőrhöz képest sötétebb árnyalat kerüljön fel, mivel a világosabb színek borzasztóan elrontják a megjelenést.

Ebben a videóban a sminkes egyszerre alkalmazta magán az összes sminkbakit, és az összhatás, amit elért, nem a legszebb. Viszont a jól elkészített smink igazán esztétikussá tette a végeredményt.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés