A megfelelő frizura fiatalító erejét nem érdemes alábecsülni. Hatvan felett sok nő nem mer bevállalni egy modernebb hajfazont, mert attól tart, hogy nem a korához illő. Pedig olykor nagyon is megéri kilépni a komfortzónából, hiszen a divatos vágások nem korhoz kötöttek, és leginkább a stílus dönti el, kinek melyik választás támogatja leginkább a nőiességét. A 86 éves nő sok év eltelte után szabadult meg konzervatív hajviseletétől, és igazán felszabadítóan hatott rá a végeredmény.

hirdetés

Önismeret hiányában a drasztikus frizuraváltás csak kétes kimenetelű kísérletezés, de akkor is bátorság kell hozzá, ha az ember pontosan meg tudja határozni a saját stílusát, csak annak nincs ismeretében, milyen hajfazonnal tehetné teljessé, ami kifejezhetné számára azt a nőt, aki benne rejlik. Fantázia és merészség híján sok nő megmarad az évek óta bejáratott, semleges vágásnál, ami nem rossz ugyan, de nem is árul el róla semmit.

Régen, talán volt értelme annak, milyen az életkornak megfelelő frizura, de manapság már nincsenek ilyen íratlan szabályok. Az számít leginkább, hogy stílusba vágó és önazonos legyen, vagyis passzoljon a személyiséghez és a külső megjelenéshez, ugyanakkor színében és formailag megfeleljen a külső adottságoknak. A szakembernek nagyon nagy szerep jut ilyenkor, éppen ezért nem mindegy a szaktudása és a személye, hiszen nem egyszer profi emberismerettel kell rendelkeznie ahhoz, hogy félinformációkból feltérképezze valaki mentalitását, illetve azt, hogyan éli meg a saját nőiességét.

A kép csak illusztráció.

 

A választott frizurának nem feltétlenül a legutolsó divatnak kell megfelelnie, hanem a viselőjének. Ha azonosulni tud vele, magabiztosabb lesz tőle, de persze az is fontos, hogy számára praktikus, kezelhető fazont kapjon, amivel otthon, egymaga elboldogul. Sok nő csalódásként éli meg, amikor soha többé nem tudja úgy beszárítani, készre formázni a frizuráját, ahogyan a fodrász elkészítette, hiába jó az alapvágás.

A hajszín szintén sokat számít, hiszen az arcszínhez nem passzoló tónus sápaszthat, karikásnak tűnhetnek a szemek, fáradtabbnak a tekintet. Ezért ezt a döntést sosem szabad elhamarkodni. Mindig érdemes kikérni a fodrász véleményét, és a pillanatnyi divathullámok helyett inkább a színtípushoz illeszkedő árnyalatot választani.

Ultranőies frizura fiatalító hatással: a 86 éves nő alig ismert magára

A 86 éves Shirley évek óta változatlanul hordta frizuráját. Elegáns, rendezett stílusához egy hagyományos, konzervatív hajfazont választott, és a hajfestéssel továbbra sem hagyott fel. Úgy érezte, a visszafogott barnás árnyalattal nem hibázhat, a nőiességét pedig loknikba szárított tincsekkel igyekezett hangsúlyozni. Döntése mellett hosszú éveken keresztül kitartott, ám frizurastílusa felett lassan eljárt az idő.

Az efféle fazonok főként a nyolcvanas években hódítottak, amikor társadalmilag még szigorú elképzelés volt arról, hogyan kell kinéznie egy szolid, elegáns idős hölgynek. A felül rövidre szedett, alul hosszabbra hagyott fazonkialakítás nem a legszerencsésebb volt számára, idősebbnek hatott tőle, és a vörösesbarna hajtónus is sápasztotta.

 

Christopher Hopkins, a nagy sikerű Makeover Guy szakembere már évek óta segíti tanácsaival a hölgyeket. Shirley is hozzá fordult, hogy felturbózza stílusát, ám eleganciáját mindenképp szerette volna megőrizni. Az átalakítás során egy modernebb, rétegelt frizurafazont, és merészebb hajszínt kapott a 86 éves nő, ami illeszkedik finom megjelenéséhez, mégis kidomborítja vagány határozottságát, ami egészen megváltoztatja kiállását. Az új frizura fiatalító hatása tagadhatatlan, igencsak feldobta a hölgy megjelenését!

A hidrogénszőke sokkal jobban passzol a 86 éves nő arcszínéhez, élettel telibbé vált tőle a kinézete. A tincseket nem vágták túlságosan rövidre, ám a szárítási technikával már trükköztek. A dús hatást loknik nélkül érték el, réteges vágásokkal és szélfútta hatású formával.

Christopher egy előnyös sminkkel fejezte be az átalakítást. Bár a festék cseppet sem túlzó, szépen elfedi Shirley bőrtónusának egyenetlenségeit. Az idős hölgy külseje teljesen megváltozott, húsz évet könnyedén letagadhatna. Nagyszerűen áll neki az új frizura, a finom smink pedig valósággal megkoronázza az egész megjelenését. Ő a legjobb példa arra, hogy még nyolcvan felett sincs késő változtatni.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés