A rakoncátlan fürtök bizony-bizony ki tudnak fogni az emberen, a kusza szálakat nem egyszerű minden egyes nap szépen formázni, elegyengetni. Megesik, hogy bármit tesz az ember, szénaboglyaszerű marad a hajkorona, ilyenkor jól jön egy roppant egyszerű konty, ami sikkes frizurát varázsol a göndör hajból. Akár elegáns eseményeken, akár a szimpla hétköznapokon egyaránt megállja a helyét.

hirdetés

Csinos, nőies konty göndör hajból egyszerűen

Manapság rengeteg videó található a különböző videómegosztó platformokon, amelyek segítségével a sikkesebbnél sikkesebb frizurák akár otthon is elkészülhetnek. Számos pofonegyszerű praktikát bemutató anyag sorakozik a lejátszási listákon, amelyek elegáns, nőies eredményt ígérnek akár hosszú, akár rövidebb hajtömeg esetén. A látványos, csigaszerűen kunkorodó tincsek esetén azonban nem mindig vethetők be a menő frizuratrükkök, ugyanis a makacsul kunkorodó szálak kissé más bánásmódot igényelnek.

Szerencsére annyi könnyebbség azért van, hogy az aktuális hajtrendek nem kívánják meg a tincsek tökéletes, precíz elsimítását. Így egyáltalán nem okoz problémát, ha egy-két szál itt-ott kilóg, vagy éppen az ellenkező irányba kunkorodik. Akinek göndör frizurája van, pontosan tudja, hogy kicsit sem egyszerű rendezett, akár elegáns alkalmakra is bevethető fazont találni, amelynek az elkészítése ráadásul nem vesz el órákat a szabadidőből.

Ez a verzió nagyon gyorsan összedobható, még egy rohanós reggelen is beleférhet, ha az illető rendelkezik már némi gyakorlattal az otthoni fodrászkodás terén. A lépések egyszerűek és könnyedén lekövethetők, ráadásul minél többször csinálja az ember, annál inkább reflexből jönnek majd a mozdulatok.

 

Egy konty elkészítésénél sokan azzal kezdik a procedúrát, hogy alaposan elfésülik a hajtőnél a szanaszét álló szálakat. Nos, ezt göndör frizura esetén nemigen lehet a szokásos módszerekkel kivitelezni, ám ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen lenne egy elegáns, rendezett eredményt elérni.

Ahogy a videóban látható, a titok kulcsa a rétegek megfelelő elválasztásában rejlik. Mivel egyben nehéz kezelni a göndör tincseket, célszerű részletekben dolgozni a csigákba ugró hajtömeggel. A tökéletes eredményhez csak egyetlen hajgumira lesz szükséged, amely abszolút takarásban marad, így gyakorlatilag mindegy, hogy milyen verziót választasz. Ezen túl csak hullámcsatok kellenek a frizura rögzítéséhez, de elegáns alkalmakra bármilyen díszítőelemmel feldobhatod az eredményt.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés