A jégkocka nemcsak a frissítő italok hűtésére alkalmas, hiszen a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük. Filléres módszer, mégis meghálálja a bőr!

Nyáron bevetésre készen állnak a mélyhűtőben a jégkockák, így mindig kéznél vannak, ha puffadt, karikás szemekkel ébredünk, vagy szüksége van a bőrünknek egy kis élénkítésre. A jeges arckezelést szakemberek is alkalmazzák, szépségcentrumokban például, ezzel a fázissal zárják le a bőrápolási rituálét.

A jég ugyanis összehúzza a pórusokat, illetve fokozza a vérkeringést, így biztosítja, hogy a pakolások és krémek hatóanyagi maradéktalanul felszívódjanak, és mélyre jussanak. A jégkockát többféleképpen is beültetheted a szépségápolási rutinodba.

Frissítő, élénkítő arcmosás jeges vízzel

Egy széles karimájú tálkát önts tele vízzel, és tegyél bele annyi jégkockát, hogy a folyadék hűs legyen. Nem muszáj dermesztően hidegre lehűteni, de azért érezhető legyen az élénkítő hatása. A megtisztított arcodat mártsd bele a jeges vízbe, egy picit tartsd benne, amíg bírod levegővel, majd ismételd meg párszor a műveletet.

A hideg hatására a pórusok összehúzódnak, a bőr matt felületű lesz, a felesleges zsírréteg eltűnik a T-vonalról. Keringésjavító hatása miatt a szemkörnyéki duzzanatok lelohadnak, és a sötét karikák is felszívódnak. Hatására sokkal üdébb és egyenletesebb tónusú lesz az arc, a hajszálredők kisimulnak, és megszűnnek a fáradtság nyomai. Sérült hajszálereken tilos jégkockát alkalmazni!

Enyhíti a gyulladást és az irritációt

A pattanást ugyan nem tünteti el a jégkocka, de a környező, gyulladt szövetek kezelésére kiválóan alkalmas. A segítségével hamarabb gyógyul a vörös pukli helye, és kevésbé lesz feltűnő a smink alatt.

Nem annyira fájdalmas művelet a szemöldök és a bajuszka gyantázása, ha előtte jégkockával úgymond lezsibbasztod a területet. A szőrtelenítést követő irritáltság is csökkenthető jéggel, így kevesebb piros pöttyel számolhatsz. Még hatékonyabbá teheted a jégkockát, ha uborkával, aloe verával, vagy citrommal dúsított vizet fagyasztasz le.

Sminkfixálás jéggel

A jégkockát primerként is használhatod, hiszen szépen előkészíti a bőrt a sminkeléshez, és sokkal jobban tapad a korrektor és az alapozó a jéggel kezelt arcra.

Egy másik, kissé bizarr módszert is alkalmazhatsz. Készíts elő egy tálka jeges vizet, majd vidd fel az alapozót és a színtelen fixáló port a bőrödre.

Ne egyengesd el ecsettel a fixáló port, ahogy máskor szoktad, hanem nyomd bele az arcod a jeges vízbe, majd hagyd, hogy szabad levegőn száradjon meg a bőröd. Az alapozó így sokkal tartósabb marad, és a smink megőrzi matt felületét. Nem csúszkál el a nap folyamán, és nem ül meg a redőkben, szinte eggyé válik a bőrrel. A videóban láthatod, hogyan működik a gyakorlatban.

 

Felgyorsítja a körömlakk száradását

Hamarabb szárad a körömlakk, ha hideg víz alá tartod a kezed, de még jobban meggyorsíthatod a folyamatot, ha egy tálka jeges vízbe dugod a kifestett körmeidet. A hideg hatására a körömlakk gyorsabban megszilárdul, és már folytathatod is a teendőidet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés