A szép bőr titka nem feltétlenül a drága kencéken és arckezeléseken múlik, néhány pillanat alatt akár otthon is össze lehet dobni egy szuper hatású arctisztítót. Az alábbi tonik receptje gyors, természetes és kíméletes megoldást nyújt a tág pórusokra, tisztítja, fertőtleníti és méregteleníti a bőrt.

Ehhez nincs is másra szükség, mint egy zöldtea-filterre, amit áztass csészényi forró vízbe, úgy, mintha teát készítenél. Hagyd ázni körülbelül 5 percig, majd, amikor kiveszed a filtert, jól csepegtesd ki belőle a vizet, hogy minden hatóanyag szépen bekerüljön a tonikba. Ezután várd meg, míg kihűl a víz, melegen, esetleg még forrón semmi esetre se kend a bőrödre! Felgyorsíthatod a folyamatot, ha beteszed a hűtőszekrénybe.

Tisztítsd meg az arcod napi rutinod szerint, majd egy vattakorongra csepegtetve a tonikot, töröld át vele az arcod. Mindennap többször is megismételheted ezt, igényeid szerint. A zöld tea szuper antioxidáns-forrás, olyan polifenolokat tartalmaz, melyek lassítják a bőr öregedését. Nagyon jól alkalmazható pattanások ellen is, ugyanis csökkenti a hormonok aktivitását a bőrben, gyulladáscsökkentő, és méregtelenítő tulajdonságokkal is bír. Ezenkívül csökkenti a bőr zsírosodását, összehúzza a pórusokat, így mitesszerek ellen is nagyon hatásos fegyver.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés