Manapság sokan odafigyelnek arra, hogy, amit naponta magukra kennek, természetes legyen, ám arra csak kevesen adnak, mi kerül a bőrükre a borotválkozás során, pedig döntő fontosságú lehet.

Ha a szőrtelenítés pengés változatát választjuk, bizony, gyakran kell a borotvát használnunk, és ez a művelet magával vonzza a különféle szőrpuhító gélek, habok vagy krémek szükségességét. A borotvakrém talán a legkíméletesebb megoldás, ebbe ritkán kerül túl erős hűsítő anyag, amitől az érzékeny bőr kipirosodhat, sőt, az irritáció hatására durván kiszáradhat.

Persze, jó dolog, ha természetes összetevők kerülnek a borotválkozást segítő krémbe, de nem mindegy, hogy mit bír el a bőrünk, és ebben az esetben fontos az antibakteriális hatás, hogy megelőzzük a szőrtüszőgyulladást és a kellemetlen, piros pöttyöket.

A borotvakrémnek még két fontos funkciót kell ellátnia ahhoz, hogy a bőrünk selymesen puha, kiütésmentes és abszolút sima legyen: szuper, ha felpuhítja a sprőd szőrszálakat, és egyúttal hidratálja, táplálja a hámréteget. Az állaga sem mindegy, hiszen az a cél, hogy elkerüljük a sérüléseket, ezért nem árt, ha a kencénk megkönnyíti a borotva siklását a bőrfelszínen.

Bőrkímélő borotvakrém eukaliptusz illóolajjal

Hozzávalók:

  • ½ csésze kókuszolaj,
  • ½ csésze sheavaj,
  • ¼ csésze olívaolaj,
  • pár csepp eukaliptusz illóolaj, attól függően, mennyire bírod az illatát.

Tegyük egy hőálló üvegtálba a sheavajat és a kókuszolajat, melegítsünk vizet egy edényben, és helyezzük bele a hőálló tálat az összetevőkkel, miközben lassú tűzön tovább melegítjük. Ha mindkét hozzávaló felolvadt, és folyékony elegyet alkot, öntsük át egy tárolóedénybe, és keverjük hozzá az olívaolajat. Majd helyezzük a hűtőszekrénybe, és várjunk egy keveset, amíg a keverék megszilárdul. Nem kell teljesen keménynek lennie, az a jó, ha az elért állag a kenhető vajra emlékeztet.

Azután rakjuk elektromos keverőedénybe a masszát, vagy kézi mixerrel dolgozzuk át az anyagot, hogy olyan könnyű legyen, mint a legfinomabb borotvakrém. Mivel az eukaliptusz illóolaj csak légmentes, sötét edényben, hűvös helyen tárolható, egyszerűbb, ha borotválkozás előtt csöpögtetsz egy keveset egy adagnyi krémbe.

Fontos, hogy soha ne használjuk közvetlenül a bőrön az eukaliptusz illóolajat, mindig keverjük hozzá valamilyen hordozóolajhoz – ez esetben az olívaolaj tölti be ezt a szerepet.

Erős az illata, de nem irritálja a bőrt

Az eukaliptusz esszenciális olaja nem irritálja a bőrt, ha betartjuk a használati utasítást, és nem használjuk önmagában, csakis hordozóolajba keverve. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása révén nyugtatja a bőrt, és megóvja a fertőzésektől.

Serkenti a hámréteg vérellátását, így masszázsolajhoz adva is élvezhetjük hatását, illatával pedig segíti az ellazulást. Az extra érzékeny bőrűek első használat előtt végezzenek bőrpróbát úgy, hogy egy kevéske olívaolajba pár csepp illóolajat kevernek, majd egy kis tesztcsíkot kennek a bőrre.

Kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés