A hosszú frufru nem szép, ha csak úgy lóg, ezért minden reggel igényel némi formázást, ám a beszárítása nem feltétlenül jelent nagy időveszteséget.

hirdetés

A reggeli rohanás-kapkodás gyakran a frizura kárára megy, hiszen hiába tökéletes a fazon, ha nincs megfelelően belőve, nem biztos, hogy kellő tartása lesz.

A hosszú frufru emiatt sokak számára macerásnak tűnik, hiszen nemcsak hajmosás után, hanem gyakorlatilag mindennap érdemes formázni, hogy ne takarja ki esetlenül az arc nagy részét, a beszárítása azonban többféle technikával történhet. Attól függően, melyik módszerrel próbálkozol, időhúzó vacakolás és praktikus frizuratuning is kisülhet a dologból. Találtunk egy nagyon egyszerű megoldást, amivel lényegesen lerövidíthető a készülődés.

Hasznos tipp, amivel leegyszerűsíthető a hosszú frufru beszárítása

A hosszú frufru továbbra is divatos, sőt, idén még nagyobbra duzzadt a népszerűsége. A függönyszerűen leomló tincsek úgy a legsikkesebbek, ha nem lógnak bele a szembe, hanem két oldalra fésülve, kifelé kunkorodva keretezik az arcot.

Odáig talán mindenki eljut, hogy körkefe kell a művelethez, de sokan leragadnak a hosszadalmasabb formázási módszernél, avagy a középen elválasztott tincseket külön-külön kezdik el felcsavarni a kefére, hogy lágy hullámot, szép ívet nyerjenek.

Egyszerűbb, ha a teljes frufrut felkanyarintod az eszközre, méghozzá a haj leomlásának ellentétes irányába, fújsz egy kis fixálót a hajtövekre, majd megszárítod. Dúsabb és lazább tartást kap a hosszú frufru, ha a beszárítása mindkét irányba megtörténik. Egy-egy percet vesz igénybe a két művelet, így jóformán két perc alatt olyan frizurát rittyenthetsz magadnak, mintha egy fodrászszalonban vettek volna kezelésbe.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: