Nem is gondolnád, hányféle hajprobléma kezelhető a lenmag erejével. Ha lassan nőnek, töredeznek, elvékonyodnak a szálak, ezt a receptet mindig előhúzhatod a tarsolyodból.

Az erős napfény, a sok hajformázás, valamint a klímás helyiségek száraz levegője könnyen kiszáríthatja a tincseket, ezért nyáron gyakrabban tapasztalhatod, hogy a hajvégek elkopnak, töredeznek.

Sokan panaszkodnak arra, hogy a strandolás-napozás kombinációja kifakítja a festett frizura színét, így gyakrabban kell fodrászhoz menni, aki újabb kemikáliákkal roncsolja a sprőddé vált hajtincseket. Ha nem ollóval szeretnéd orvosolni az elseprűsödött sörényedet, az alábbi receptet jól jegyezd meg!

Csupán két összetevőre lesz szükséged, hogy elérd a gél állagot, mely természetes anyagokkal táplálja a hajat, ezáltal visszaadja fényét és tartását, illetve a szálak növekedésére is rásegít.

Hajtápláló gél lenmagból

A lenmag hajra és bőrre gyakorolt előnyös hatásait már sokan ismerik, ezért egyre többen iktatják be az étrendjükbe. Ám nemcsak elfogyasztva fejti ki regeneráló erejét, hanem olaj és gél formájában is népszerű szépítőszernek számít.

A lenmagban megtalálható a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsav, a linolén, de a vitaminraktára is igen gazdag: A-, B-, C-, D- és E-vitamint, illetve magnéziumot és béta-karotint tartalmaz. Ez utóbbinak köszönhető, hogy a lenmagból nyert zselé ellenállóbbá teszi a hajat és a bőrt a káros napsugarakkal szemben, ugyanakkor hatékonyan hidratálja a kiszáradt tincseket.

Gél formájában szempilla- és körömnövesztő szerként is sokan alkalmazzák, ám hajpakolásnak is kiváló. Fényesebbé, dúsabbá, erősebbé, rugalmasabbá, egészségesebbé és kezelhetőbbé teszi a tincseket. Strandolás után kimondottan ajánlott a lenmagból nyert gél használata, hiszen a klóros víz és az erős napfény igénybe veszi a hajkoronát.

Hozzávalók:

  • 2 csésze víz
  • ½ csésze lenmag

A hajgél elkészítését a videóban követheted nyomon. Ha lehűlt a zselé, csak kend rá a száraz hajadra, hagyd rajta 10-15 percig, majd a szokásos módon mosd ki. Göndör hajúak formázáskor is bevethetik a hajvégeken, ebben az esetben nem kell kimosni.

  • Megosztás:
hirdetés