A füstös szemfestés hússzínű ajkakkal, a kilencvenes évek népszerű makeup-ja volt, szinte nem is akadt olyan videoklip és magazin címlap, amelyről ne köszönt volna vissza.

hirdetés

A barna és a nude színkombinációjára alapozott sminkek akkoriban gyakran felbukkantak a kifutókon, kék szemű modelleken például előszeretettel alkalmazták ezeket a tónusokat, mert a bronzos árnyalatoktól csak úgy világított a szemük.

A földszínek egyik hűséges pártolója, Helena Christensen is gyakran viselt füstös szemsminket tusvonallal hangsúlyozva, sőt, ő hozta divatba az elmaszatolt szemfestési technikát, amelynek lényege, hogy az elmosott kontúrok körbefogják a tekintetet. Claudia Schiffer szintén nagy barátja volt a füstös makeup-nak, ő azonban a fekete és szürke körvonalakért rajongott.

Helena Christensen a backstage-ben készülődik. A kilencvenes években a sminkelés elmaradhatatlan eszköze volt a szájkontúr. Képek: John van Hasselt/Sygma via Getty Images.

Chris Isaak 1991-ben készült videoklipjében Helena Christensen minden idők legszexisebb bronzos, füstös szemsminkjét viseli, amit azóta is nehezen feled a divatvilág. Újra és újra visszakacsint a múltból ez a jellegzetes makeup, amely kék, zöld és barna szeműeknek is nagyon jól áll, hiszen ragyogóvá varázsolja a tekintetet, és kiemeli a bőr napcsókolt barnaságát.

A videó lépésről lépésre megmutatja, hogyan készítheted el ezt a közel harminc éve töretlen sikerű partisminket, amely annyira nőies, hogy nem sajátíthatják ki maguknak a huszonévesek.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: