Sokan még mindig úgy tartják, hogy bizonyos kor felett a bőrruha viselése már nevetség tárgyává teszi az embert. Helena Christensen legújabb fotóival rácáfol erre a tévhitre.

Egy dögös bőrruha igenis kortalanná teszi viselőjét, persze, a fazon megválasztása erősen alkatfüggő. Helena Christensent nem izgatja különösebben az életkora, ha fotózásra kerül sor, éppolyan merész, mint fénykorában. Az alakja miatt sem kell aggódnia, hiszen tökéletes formáival és démoni vonzerejével a húszéves vetélytársait is simán lekörözi a modellszakmában.

Az orosz Elle magazin februári számában a dán szupermodell megmutatja, hogy egyszerre milyen elegáns, nőies és érzéki tud lenni a bőrruha, csipetnyi vagánysággal megfűszerezve. Egy dekoltázsvillantó póz kivételével Christensen nem mutat sokat magából fedetlenül, mégis elképesztően dögös képsorozatnak lehetünk szemtanúi.

Fekete-fehér, bőr és lakk – röviden ez a fő mottója a divatanyagnak, mely egészen új szintre helyezte a csontig lerágott témát. A magazin éveken át beidegződött sztereotípiákat döntött meg azzal, hogy egy ötvenéves modellen mutatta be a tavaszi kollekciók legdögösebb bőrruháit, hiszen a képek cseppet sem lépik át a határt a szexisség és a közönségesség között. A fotókat Greg Lotus készítette, a csodás szetteket pedig Vadim Galaganov válogatta össze a Max Mara, a Tom Ford, a Balmain és a Longchamp gyűjteményéből.

 

Kiemelt kép: James Devaney/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés