A hatvanas években Brigitte Bardot, a kilencvenes években Claudia Schiffer hozta divatba a finoman satírozott, füstös szemsminket. A sminkes egy kicsit felturbózta a klasszikus alapot.

A kilencvenes években Claudia Schiffer a frizurájával, a sminkjével és az öltözködésével is formálta a divatot. Mivel 2017 óta ezekből az évtizedekből merítenek inspirációt a trendek, a szupermodell füstös szemsminkje újra hódít.

A sminkes azonban egy kis csavart visz bele, hiszen selyemfényű, fátyolosan áttetsző, fémszínű alapot használ a szexisen jeges tekintethez, majd hűvös barnát, szürkét és feketét adagol a füstös szemhéjárnyaláshoz. A hatvanas években Brigitte Bardot tette népszerűvé a hangsúlyos, sötét szemhéjsatírt, mely kissé pimasszá és csábítóan vadóccá tette a tekintetét.

A szintén rózsás bőrrel és szőke fürtökkel megáldott Claudia Schiffer egy fotózás kedvéért próbálta ki ezt a sminket, és, mivel annyira jól állt neki, a legtöbb divatfotón már így jelent meg. Ma már sokkal finomabb sminkekben láthatjuk a 48 éves modellt, de egy-két magazinfotózás alkalmával azért még előkerül a klasszikus, füstös szemhéjárnyaló. A videó ugyan két évvel ezelőtt készült, de most is aktuális, hiszen még mindig a kilencvenes évek hangulatvilága uralja a divatot.

A sminkes lépésről lépésre megmutatja, hogyan készül ez a szuperdögös partismink.

 

Kiemelt kép: Tony Barson Archive/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés