Elegáns és bohém partiszereléshez is jól passzol ez a retró, hullámos frizura, mely nem csak nőies, hanem kétszer dúsabbnak mutatja a hajkoronát. Csak egy hajsütőre, és banáncsatra lesz szükséged hozzá.

Valószínűleg sokaknak ismerős lehet ez a jellegzetes, hullámos frizura, mely a nyolcvanas évek videoklipjeivel maradt ránk. Most újra menő, úgyhogy érdemes ellesni, hogyan készül.

A banáncsatos copf valahogy végleg összefonódott a fejünkben a diszkó- és popkultúrával, melyhez sajátos partiszerelés is társult. Na, nem kell megijedni, mert bár retró alapokból táplálkozik ez az egyszerű frizura, cseppet sem kelt farsangi hatást, sőt, tökéletesen belesiklik a mai divatba. Pont annyira turbózza fel a haj volumenét, amennyit még elbír egy elegáns, letisztult megjelenés is, ugyanakkor roppant nőies.

Hullámos frizura szilveszterre

Ha természet adta göndör hajkoronával rendelkezel, akkor szerencséd van, hiszen nincs más dolgod, mint csigákba rendezgetni a tincseidet, majd kissé széthúzni a szálakat, végül pedig összefogni a fejtetődön egy hatalmas banáncsattal.

 

Ám, ha egyenes szálú a hajad, szükséged lesz egy vékony hajsütővasra, amit a következőképpen használj: függőlegesen, spirál alakban tekerd fel a tincseket, a tövektől a hajvégekig, majd szedd szét a loknikat, hogy dúsabb és tömöttebb legyen a hajkoronád.

A halántékodnál válassz le egy-két kósza tincset, ha szükséges, az ujjaiddal kicsit formázd meg őket, majd készíts a banáncsattal egy magas copfot. Amennyiben kissé szálkásak, töredezettek a hajvégek, egy nagyon pici kókuszolajat kenj az ujjaid hegyére, majd alulról nyomkodd át a tincseket.

A végeredményt ne hajlakkozd túl nagyon, mert ez a frizura akkor szép, ha selymesen lágy és rugalmas. Kifejezetten jól mutat hosszú fülbevalókkal, és letisztult, vagy csillogó alkalmi öltözékekkel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés