Bár tény, hogy a rövid hajfazont könnyebb elaludni, ez azonban nem jelenti azt, hogy a hosszú hajúak mindig indulásra kész frizurával ébrednek fel reggelente. Igaz, változatosan formázható és könnyen alakítható a vállig vagy hátközépig érő lobonc, de amikor muszáj időt spórolni, a legtöbb módszer szóba sem jöhet. A frizurakészítés azonban gyorsan is megoldható, erre mutatunk most két remek példát.

hirdetés

A hosszú haj úgy szép, ha gondozott és rendezett, és ez nem csak az ápoltságra értendő, hiszen, ha már annyi lehetőség rejlik benne, megéri kihasználni, hogy sokoldalúan viselhető. Ám minden nőnek akadnak olyan napok az életében, amikor gyorsan kell összekapnia magát, így a hosszadalmas frizurakészítés szóba sem jöhet.

Ha kapkodva kell készülődni, a hajsütésről jobb letenni, hiszen még baleset okozója is lehet a nagy fejetlenség közepette. A körkefés beszárításra sincs mindig kapacitás, olykor még nagy rutinnal sem megy varázsütésre. Ilyenkor maximum egy copfra futja a rohanásban, de az alábbi két tippet is érdemes számításba venni, mert időt spórolhatsz meg velük.

Frizurakészítés gyorsan, pofonegyszerűen: szuper tippek, ha szorít az idő

Laza hajvégi hullámok, pár perc alatt

Hiába fésülöd meg a loboncodat, kócos és esetlen? Néhány lágy hullám bizonyára tartást adna neki, de tudjuk, nem mindig van idő a hajformázó eszközökkel vacakolni. Az alábbi tipp erre kínál megoldást, segítségével ugyanis pikk-pakk formát adhatsz a szénaboglyaként szétálló hajadnak.

Hajszárítóra szükség lesz, de nem kell bevizezni a tincseidet. Csak fogj két puha, textil hajgumit, amelyekkel a felcsavart hajvégeket rögzítheted, majd meleg és langyos levegővel fixáld az összegumizott csigákat.

Így pillanatok alatt lágy esést kap a haj néhány laza hullámmal, és sokkal rendezettebbnek tűnik a végeredmény.

Magas konty villámgyorsan

A kontykészítő eszközökkel gyerekjáték összedobni egy csodás frizurát, de akkor sem kell kétségbeesni, ha nincs kéznél efféle segítség.

A járványhelyzet hozadéka, hogy mindenkinél garmadában állnak otthon az egyszer és többször használatos védőmaszkok. A sebészi maszk elég nagy pakkokban kapható, így, amikor szükség törvényt bont, egy-egy darabot akár a frizurádhoz is felhasználhatsz a sokdarabos csomagból.

A rövid videóban láthatod, hogyan tudsz magas kontyot készíteni vele szimpla copfból, kényelmesen és könnyedén.

Bár a frizurakészítés nem mindig bonyodalommentes, gyorsan és egyszerűen is megoldható néhány trükkel, amiket bármikor előkaphatsz a tarsolyodból, ha időszűkében vagy.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés