A szélfútta, úgynevezett messy konty most nagyon divatos, de megtévesztő a látszat, amit rendezetlenségével kelt. Hanyagul összecsapott frizurának tűnik, pedig általában nagy előkészületet igényel, hogy megvalósuljon a dús hatás. Ám van egy okos kis trükk, amivel lényegesen lecsökkentheted a kontykészítés idejét.

hirdetés

A zilált messy konty lényege, hogy a tincsek textúrát kapjanak, és egymásba gabalyodva olyan hatást keltsenek, mintha a szél kissé belekapott volna a frizurába. Ez pont olyan, mint az absztrakt festészet, vagyis kívülről úgy tűnhet, könnyedén összedobta valaki mindenféle koncepció nélkül, de a varázsütésnél azért több munka van benne.

Hiszen a szélfútta konty illúzióját meg kell teremteni: nem tapadhatnak össze a tincsek, ezért jó, ha kissé texturált a felületük. Ezt lényegében a haj hullámosításával éri el a fodrász, és vannak spéci hajformázó kencék, melyek kicsit vastagabbá és mattá varázsolják a tincseket. Ettől dúsnak és kuszának tűnnek a loknik, így már csak fel kell őket tűzni .

Szélfútta konty egyszerűen

A haj hullámosítása nem biztos, hogy belefér a reggeli készülődésbe, bár vannak praktikák, melyekkel leegyszerűsíthető ez a művelet. Ám, ha szívesen kihagynád ezt a lépést, csak fogd össze a hajad a fejtetődön, azután a lófarok tömegét bontsd szét tincsekre.

 

Fogj meg egy hajfürtöt, csavard meg az ujjaiddal, majd fogd a mutató- és a hüvelykujjad közé, és a hajvégektől kiindulva, simítsd végig a feltekert tincs felületét. Ez a mozdulat textúrát ad a szálaknak, így optikailag dúsabbnak tűnnek, pont, mintha előtte hajcsavarókra tekerted volna fel őket.

A felsodort tincseket hullámcsattal rögzítsd a fejtetődön úgy, ahogy a videó mutatja. A végeredmény egy játékosan zilált, dús, mozgalmas konty lesz, amely kimeríti a rendezetlen, messy frizura fogalmát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés