A hosszú haj kétélű fegyver egy középkorú vagy érett nő stílusában. Tény, hogy tudni kell viselni, vagyis ha passzol a szín és a fazon, akkor minden bizonnyal fiatalos lendületet ad a megjelenésnek. Ám, ha lestrapált, sprőd és gondozatlan hatást kelt, inkább öregíti a küllemet. A vállig vagy annál hosszabb fazonok előnye, hogy jól alakíthatóak, és változatosan hordhatóak, így számos olyan frizura kihozható belőlük, melyek finom nőiességükkel 50 év felett sem túlzóak, ugyanakkor cseppet sem unalmasak.

hirdetés

A kor előrehaladtával sok nő számára eljön az a pont, amikor szeretne megszabadulni hosszú hajától. Ennek hátterében legtöbbször az elvékonyodó hajvégek, a száraz, kezelhetetlen tincsek, vagy az órákig tartó hajfestés problémája áll, ami sok macerát igényel a mindennapokban.

Vannak, akik ugyan ragaszkodnak az évek során elért hajhosszhoz, de nem tudnak vele bánni, rendszerint sietve összefogják, és semmi fantáziát nem visznek bele a formázásába. Pedig a hosszú haj legnagyobb előnye az, hogy nagyon sokoldalúan viselhető, így mindig új megvilágításba helyezheti az ember stílusát.

50 felett így még nőiesebb a hosszú haj

A hosszú haj akkor igazán mutatós, ha kellőképpen ápolt és ragyogó hatást kelt. A hormonális változások miatt sokan szembesülnek azzal, hogy szárazabb, gyengébb, vékonyabb, vagy ritkásabb a hajkoronájuk, ilyenkor pedig többnyire az ollóban látják a megoldást.

Pedig manapság rengeteg opció van a hajmentésre: vitaminkúrák, hajkezelések, és otthon alkalmazható professzionális hajápoló termékek állnak a nők rendelkezésére, hogy egészségesebbé varázsolhassák tincseiket. Nyilván, ez nem egyik napról a másikra megy, idő kell ahhoz, míg ellenállóbb lesz a hajszerkezet, ráadásul a lenövések miatt gyakran alkalmazott hajfestés csak tovább ronthat a helyzeten.

Érdemes ilyenkor szakember segítségét kérni, vagy kihasználni azt, hogy most sokkal elfogadottabb és divatosabb az ősz haj, mint korábban. Rengeteg nő szabadul meg a hajfestés állandó macerájától, és vállalja fel ezüstös frizuráját. Egy jó fodrász csodásan el tudja tüntetni a szálakon megmaradt hajfestéket, anélkül, hogy drasztikusan változtatna a haj hosszán.

Ezenkívül a kulcs a megfelelő ápolásban rejlik. Az idő múlásával nem csupán a bőrnek van szüksége eltérő rutinra, a hajszerkezet is másabb kezelési formát igényel. Aki erre odafigyel, és rugalmasan változtat a szokásain, meg tudja őrizni hajának szépségét és egészségét. Ebben az esetben pedig valóban kár lenne levágatni a hosszú, lenyűgöző tincseket.

Számos előnye van a hosszabb frizurának. Alkalomtól függően rengeteg eltérő hajviselet készíthető belőle. A fonat soha nem megy ki a divatból, ráadásul kortól függetlenül mindenkinek jól áll. A sikkes, laza hullámok elképesztően természetes hatást keltenek, a legtöbb sztár ötven felett is erre a hajstílusra esküszik. Számtalan kontyot lehet kreálni a hosszú, ápolt tincsekből, ami tökéletes kiegészítője lehet a mindennapi megjelenésnek is.

Jennifer Aniston a laza hullámokat szereti

Jennifer Aniston kipróbálta már a rövidebb fazonokat is, ám 52 évesen gyönyörű, hosszú tincsekkel büszkélkedhet. Az elképesztően gyönyörű színésznő a laza, hanyag hullámokat szereti, amik kifejezetten sikkes megjelenést kölcsönöznek bármely nőnek a bűvös ötvenes betöltése után is.

Nem ő az egyetlen, aki az enyhén hullámos loknik híve. A vele egyidős Jennifer Lopez is imádja ezt a fazont, és milyen jól áll neki. Az énekesnő tökéletes példa arra, hogy a hosszú haj garantáltan nem öregít, ha jól van elkészítve a frizura. Neki a sztenderd lófarok is hihetetlenül jó választás, nem kell ötven év felett sem rejtegetni a szexi nyakvonalat.

A dauerolt göndörség bizonyos kor után már nem olyan mutatós és nőies, mint ahogy azt előre elképzeli az ember. Szebb eredménye lesz, ha alkalomadtán körkefe, vagy nagy hajcsavarók, esetleg kúpos hajsütővas segítségével kerül lágy esésű hullám a frizurába. A hetvenes éveket megidéző, körkefével beszárított hajviselet újra divatos, csak kicsit elegánsabb és modernebb, mint ahogyan Farrah Fawcett viselte.

Egy laza konty tökéletes választás bármilyen alkalomra

A kontyok elképesztően jól állnak ötven feletti nőknek is. A legjobb, ha nem feszes és komor formában jelenik meg, legyen inkább laza, akár kócos kivitelezésű. Az „így sikerült” kinézetű kreációk a maguk egyszerűségével nagyon lezser megjelenést kölcsönöznek, így egy kis játékosságot visznek a hosszú frizurába és a megjelenésbe is.

Az egyszerűen felcsatolt, de akár a fonott hajból készített kontyok is hihetetlenül nőies viseletek ebben az életszakaszban.

A fonat 50 felett is sikkes

A fonott haj egy örökké divatos fazon, a kor előrehaladtával is bátran választható hajviselet. Nicole Kidman rendszerint befonja hosszú fürtjeit, és elképesztően jól áll neki ez a frizura.

A kulcs a lazaságában van. Ötvenéves kor felett már nem feltétlenül előnyös a feszes, tartós fonás. A hanyag, laza szerkezetű kreációk azonban hihetetlenül vagányak és nőiesek ebben a korban is. Pár tincset érdemes kihagyni a fonásból, így egy kusza, ám mégis egységes eredmény érhető el, ami észbontóan csinos külsőt kölcsönöz.

A frufru kifejezetten jól mutat a hosszú tincsek mellett

A frufru sokféle lehet, az arc karaktere dönti el, hogy az adott nőnek melyik fazon áll a legjobban. Ötven felett a hosszú haj egyszerűen feldobható egy csinos frufruval, ami egy kis játékosságot visz a megjelenésbe. Kiengedett hajjal és összefogott formában is szuper nőies külsőt kölcsönöz, nem beszélve arról, hogy kiemeli a gyönyörű szemeket is.

A teljes homlokot takaró fazon nem feltétlenül ajánlott, inkább a laza, bohókás és pár tincses frufru választása hozza el a várt hatást.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Cikk képei: Getty Images.

  • Megosztás: