A drasztikus hajszínváltás nagy hatást gyakorol a teljes megjelenésre, a jól eltalált árnyalattól ragyogóbb és élettel telibb a tekintet, és szinte átalakul az arc.

hirdetés

A hajszín megváltoztatása melós procedúra, különösen akkor, ha sötét tónusról szeretne valaki világosra váltani. Sok esetben nem csupán egyetlen alkalomra van szükség a tökéletes, természetes hatású eredményhez, azonban az eredmény maximálisan megéri a kínlódást. A szép, ragyogó frizura teljesen megváltoztatja a megjelenést, ezek a nők pedig bátran vágtak bele az átváltozásba.

A hajszínváltás már önmagában nagy változást idézhet elő, még akkor is, ha a frizura fazonja ugyanaz marad. A bőrtónustól nagyon elütő, az arcvonásokhoz pedig túl kemény színek kissé leszívják a vonzerőt, sápatagnak, fáradtnak mutatják az embert, vagy egyszerűen csak érződik, hogy nincs meg a kellő varázs és energia. Olykor csupán egy kevéske világosítással hangsúlyosabbá tehető az arc, néha alig egy-két árnyalatnyit kell változtatni az eredeti hajszínen.

A hajszínváltás teljesen megváltoztat

A legtöbben főleg az aktuális divat miatt veszik rá magukat a hajszínük megváltoztatására, de sokan például ráunnak az eredeti hajszínükre és változásra vágynak. Olykor például a hajszínváltás hozza meg a kedvet a sminkeléshez, mert egy teltebb tónusú, vibrálóbb frizura mellett mutatósabbak a paletta színei.

Egyidőben rendkívül trendinek számított az ombre hajfestés, míg manapság a balayage vezeti a toplistát. A szőkés szálak nem borítják be a teljes hajkoronát, mégis látványosan változtatják meg a megjelenést. Néha pár árnyalatnyi eltérés is képes új fénybe helyezni az arcot, a jól eltalált hajszíntől szinte kivirul.

A balayage festés előnye, hogy nem változtatja meg a hajtövek színét, miközben árnyalttá teszi a tónust. A frizura sokkal dúsabbnak hat általa, stílusújító hatással bír, miközben mégsem kell túlzottan merésznek lenni ahhoz, hogy valaki bevállalja.

Aki sötét hajszínről váltana világosabbra, nehéz helyzetben van. Ehhez több alkalommal kell meglátogatni a szakértő fodrászt, máskülönben szó szerint leégnek a tincsek. A türelmetlenség tönkreteheti a haj állapotát, amit utólag garantáltan meg fog bánni a stílusváltásra vágyó illető.

A világosról sötétre váltók tábora talán kicsit szűkebb halmazt alkot, azonban ilyen is előfordul. A bőrtónus vagy a szemek színének függvényében sokaknak jobban áll a vörös vagy a mélybarna, mint például a tejfelszőke árnyalat.

Az is előfordul, hogy a teljes hajszínváltás bizonyos határon belül történik. Az egyes színeknek különböző tónusai vannak, így a szőkén vagy a barnán belül is igencsak széles a lehetőségek tárháza. Miközben valakinek a melegebb árnyalatok állnak jól, mások a jeges, fagyos színnel tudják kiemelni arcvonásaikat és a tekintetüket. Ilyenkor csupán egy kevés változtatás történik, mégis roppant látványos lesz az eredmény.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés