Az élénk rúzs nemcsak a sminkben, hanem az egész megjelenésben központi szerepet tud kapni, hiszen egy-egy árnyalat elképesztően vonzza a tekintetet, ám ehhez az is fontos, hogy bőrtónus szerint legyen megválasztva az adott kozmetikum. Mivel a nők nagy része szereti az ajkaira terelni a figyelmet, ezért érdemes azt okosan is csinálni.

hirdetés

Az élénk rúzs használata már rég nem függ az évszaktól, idén például télen is kiemelten divatosak a vidám sminkárnyalatok, viszont az nem mindegy, hogy bőrtónus szerint melyik árnyalat passzol hozzád. Bár a szezonra általánosságban jellemző bordós és mélyebb tónusokkal éppúgy vigyázni kell, a feltűnően derűs ajakfestékek valamivel rizikósabbak. Télen ugyebár azt is figyelembe kell venni, hogy a bőrszín alapvetően világosabb, de összességében igaz, hogy azok a merész, vibráló  színek, amelyek, mondjuk, egy sál vagy garbó esetében jól állnak neked, rúzsválasztásban szintén illeni fognak az arcodhoz.

A sminktermékek vásárlásakor, ha felkészületlenül tér be a boltba az ember, akkor igencsak nagy kérdésekkel találhatja szemben magát. Az alapozók és púderek terén például kiemelten fontos, hogy milyen árnyalat landol a kosárban, amit nem lehet hasraütésszerűen megmondani. Az arcbőr ugyanis, mint vászon, minden személy esetében eltérő igényekkel rendelkezik színét tekintve. Éppen ezért nem mindegy, milyen festéket kap, vagy milyen rúzs emeli ki az ajkakat.

Élénk rúzs bőrtónus szerint: melyik divatos árnyalat előnyös számodra?

Az élénk rúzstónusok nagyon csábítóan mutatnak a drogériák polcain felsorakozva, azonban ezekkel éppúgy okosan kell bánni, mint például a neonszínekkel a ruhatárban. Fontos kitapasztalni, hogy a hideg vagy meleg tónusok előnyösebbek számodra, illetve nem árt szem előtt tartani, hogy egyetlen színnek nagyon sokféle árnyalata van, és nem biztos, hogy mindegyik jól fog mutatni rajtad annak fényében, hogy az alaptónus kifejezetten jól áll neked.

 

Az nyilvánvalóan látszik, hogy kinek sötétebb vagy világosabb a bőre, de ezenkívül érdemes a bőrtónusokra is odafigyelni. Ezen a téren ugyanis meg lehet különböztetni meleg és hideg tónusokat. Lehet, hogy valakinek gyönyörűen kiemeli barackos porcelánbőrét a finom barackos rózsaszín, ám a hűvös kékes rózsaszín már fáradtnak, betegesnek mutatja a megjelenését.

Kiemelt kép és galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés