Az előnyös smink optikailag sokat tud korrigálni az esetleges bőrhibákon vagy hiányosságokon, például hangsúlyosabb tőle a száj vagy a szem. Viszont egy rosszul felvitt festék alaposan elronthatja a megjelenést. Idővel a bőr szerkezete is megváltozik, veszít a rugalmasságából, ezért ötven év felett pár dolgon érdemes változtatni!

hirdetés

 

Előnyös smink 50 felett

Az éppen aktuális trendek a sminkelést éppúgy befolyásolják, viszont vannak olyan dolgok, amikkel optikailag szebbé tehető a megjelenés. Bátran lehet kísérletezni, hogy mi az, ami igazán jól áll, és később ezeket már  rutinszerűen lehet alkalmazni a mindennapokban. Ötven év felett még inkább fontos, hogy az arc és a bőr állapotát szem előtt tartva készüljön el a smink, és az ne öregítse viselőjét.

A szemkörnyéken viszonylag hamar  meglátszanak a bőröregedés tünetei, ezért ennek a területnek nagy figyelmet kell szentelni. Bár mindenkinek más az arca, és a szemek formája között is lehet különbség, vannak azonban olyan dolgok, amelyeket ettől függetlenül érdemes alkalmazni.

 

  • Ajánlatos a primer használata, hiszen elősegíti, hogy a nap végére ne csomósodjon össze a szemhéjakon a szemfesték.
  • A színeknek mindig a jó helyre kell kerülniük, vagyis a sötét színeket az árnyékvonalon kell használni, míg a világosabb árnyalatokat a mozgószemhéjon.
  • A tusvonalnak ilyenkor már nem szabad szorosan követnie a szemet, inkább felfelé ívelőnek kell lennie, mivel ez optikailag elősegíti, hogy a külső szemzug ne tűnjön megereszkedettnek.
  • Fontos, hogy a szemöldök megfelelő helyen kezdődjön és végződjön. Ez egy szemöldökceruzával könnyedén kimérhető.
  • A helyes szempillaspirál-technika szintén kiemelten fontos. Elsőként szempilla-göndörítővel kell kicsit megemelni a pillákat, majd nyitott szemmel a tövektől a végekig használni a spirált.

A fenti videó további segítséget nyújt az előnyös szemsmink elkészítésében, és remek összehasonlítási alapot ad ahhoz, hogy milyen egy rosszul elkészített smink.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés