A világos, gyöngyházfényű pigmentek minden bőrtípuson jól mutatnak, különösen a ráncos arcfelületen érezhető a kedvező hatásuk. Sokkal üdébbnek, pihentebbnek láttatják a bőrt.

hirdetés

Bár a ráncok a legszembetűnőbb jelei az öregedésnek, nemcsak a mély barázdáktól és a szarkalábak hálójától tűnhet idősebbnek a bőr. A fakó, fénytelen arc, a sötét, mély árkokba süppedő tekintet, a foltos, egyenetlen színhatás, valamint a száraz, papírszerű bőrfelszín egytől egyig elárulja egy nő valódi életkorát, vagy éppen korosabbnak tünteti fel viselőjét, mint amennyi valójában.

A fiatal sminkes édesanyján próbálta ki a diszkréten fénylő smink erejét, mely szembetűnően feltölti a kisebb ráncokat, és ragyogóbbá varázsolja az arcot. Az előkészítő lépések közül kiemelten fontos a hidratálás, és az üde, egymással jól harmonizáló színek megválasztása.

A koreai szépségtrendek elterjedésével, a fénylő bőr divatosnak számít idén, míg korábban azért tettünk meg mindent, hogy matt arcszínt kölcsönözzünk magunknak. A fénylő smink azonban, sokkal több előnnyel rendelkezik: frissebbnek, tömörebbnek, simábbnak mutatja az arcbőrt, hiszen fényvisszaverő hatással bír, így optikailag csal egy picit.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés