A frizura látványos vagy sokszor csak apróbb átalakítása már bőven elegendő a stílusújításhoz. Nem kell a teljes ruhatáradat lecserélni ahhoz, hogy új fényben tündökölj a mindennapokban.

hirdetés

Olykor a legapróbb változtatás is sokat jelent az önbizalom felerősítésének érdekében, hiszen nem mindenki vágyik drasztikus átalakulásra. Előfordul, hogy a korábban jól bevált fizura, akár a haj állapotának megváltozásával, akár az ízlés formálódásával már nem tűnik kielégítőnek. Míg egyesek a látványos hajvágás frissítő, stílusújító hatásában hisznek, mások óvatosabban lépdelnek a változás útján, de egy kisebb fazonírozás a frizura esetében éppúgy önbizalom-növelő hatással bírhat. Ezek a hölgyek rábízták magukat a fodrászra, s láthatóan sikerült felszabadítani nőies energiáikat és vonzerejüket az átalakításoknak köszönhetően.

A frizura átalakítása az önbizalom-növelés kulcsa lehet

Sokan hónapokon át gondolkoznak egy-egy hajvágás előtt, hogy bevállaljanak-e egy új fazont, vagy maradjanak a jól bevált régi stílusnál, és csak frissítést kérjenek a fodrásztól. A megújulás pozitív hatással van a belső egyensúlyra, a magabiztosságra is, s bár vannak, akik azt gondolják, hogy csak az ultralátványos átalakítás tuningolhatja az önbizalmat, sokszor az apróbb fazonfinomítások is elegendők hozzá.

Ennek a hölgynek például egy igencsak rövid fazont javasolt a fodrász, ám a vendég majdhogynem lefordult a székről, már csak a rövid frizura gondolatától is. Végül kompromisszumos megoldás született, megőrizték a frizura hosszát és az alapvető fazont, csupán réteges vágással dobták fel az összképet. A lépcsőzetes, réteges stílus dúsabb, nőiesebb és különlegesebb hatást kelt. A tincsek nem lapulnak rá a fejtetőre, ennek köszönhetően a szálak tartást és volument kapnak. A változás nem olyan nagyon szembetűnő, mégis elegendő ahhoz, hogy a frizura viselője jobban érezze magát a bőrében és azonosulni tudjon a az új megjelenésével.

Vannak, akik nem riadnak meg a hajhossz elvesztésétől sem. A hölgy korábban a hosszú frufruval kísérletezett, ez egyértelműen kirajzolódik az alapfazonból. Ezúttal rétegesebb vágást kért a fodrásztól, aki rövidebbre is nyírta a hosszú, elgyengült tincseket. Az eredmény önmagáért beszél, a hajhossz így sem lett túlzottan rövid, ám egészen más karaktert ad a vendég arcának.

Azt szokták javasolni, hogy a fazonfrissítés során meg kell szabadulni a töredezett részektől. Na de mi történik akkor, ha szinte a tövekig roncsolódott már a frizura a sok festésből adódóan? A réteges vágás a sérült tincseket is határozottan felfrissíti, már csak attól megújul a külső, hogy új fazont kap a frizura.

A szimpla hajvágáson kívül egy kis színfrissítéssel is lehet trükközni, ami optikailag dúsabbnak, vagy akár egészségesebbnek, fényesebbnek láttatja a frizurát. Nem kell szőkéről vörösre váltani ahhoz, hogy valóban átalakuljon a megjelenés. A finom melír, a könnyed, krémes árnyalatokkal való játék és a fény-árnyék kontraszt határozottan feldobja az összhatást. Ha az arcot világosabb tincsek keretezik – és itt most nem a csíkos, mesterkélt hatásra gondolunk -, élettel telibbnek tűnhet a bőrtónus, ragyogóbb lesz az összhatás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés