Az előnyös frizura fiatalító erővel bír, az arcformához passzoló vágás, valamint a bőrtónust élénkítő hajszín már önmagában is nagyon sokat tesz azért, hogy harmonikus legyen a megjelenés. Ez a nő teljesen átváltozott a fodrász, sminkes és stylist csapat segítségével!

hirdetés

A drasztikus hajvágástól sokan ódzkodnak, és inkább a bevált, jól ismert fazont választják az újdonság helyett. Ám a megszokott frizura nem biztos, hogy hosszú éveken keresztül előnyére válik a megjelenésnek. Idővel sokat változhat a haj, a bőr minősége, előfordulhat, hogy a korábban divatosnak gondolt fazon és szín mégsem passzol tökéletesen.

A legtöbb nő nincs tisztában az adottságaival, és az ismeretlen újtól félve, hajlamos a régóta viselt hajhosszhoz ragaszkodni. Az aktuális trendhullámoknak köszönhetően sok előnyös frizuravariáció van porondon, amelyek a legtöbb arcformához passzolnak, és fiatalító hatással bírnak. A modern technikák révén a fodrászok képesek dúsabbnak láttatni a tincseket, illetve keskenyíteni az arcéleket, amivel feldobják a megjelenést.

Ám sokan attól tartanak, hogy a szalonból kilépve, otthon már nem tudják ugyanúgy beszárítani az adott fazont. Érdemes előre tisztázni a fodrásszal, ki mennyire jártas a hajformázásban és frizurakészítésben, mert a most divatos rétegelt és lépcsőzetes vágások például, szimpla körkefés beszárítással is szuper tartást adnak a hajnak, így nem igényelnek sok macerát és vesződséget.

A divatos vágások közül bármelyik korosztály bátran szemezgethet, ám frizuraváltás előtt nem árt kikérni a szakember véleményét. Természetesen a klasszikus, otthoni trükkökről sem szabad elfeledkezni, melyeknek sminkelés vagy hajformázás során, kifejezetten nagy hasznát lehet venni. A fodrász által kreált frizurát még előnyösebbé, nőiesebbé varázsolják.

Teljesen új külsőt kapott a középkorú nő: az előnyös frizura sokat nyom a latban

Teresa sokáig változatlanul hordta a frizuráját. Mindig is hosszú volt a haja, majd az ősz hajszálak felbukkanásával elkezdte festetni. Sötét tónusú hajfestéket választott, ami szépen elfedte a deres részeket. Az utóbbi hónapokban már szeretett volna megszabadulni komor, morózus tincseitől, és az öregedés látható jeleit elfogadva, felhagyott az állandó hajfestéssel, inkább hagyta lenőni a tincseit.

Az átalakulás során, a Makeoverguy fodrásza elsőként eltávolította a megmaradt hajfestéket, majd lenyisszantotta a száraz, seprűs hatású hajvégeket. Az ősz haj kevesebb pigmentet, keratint tartalmaz, így könnyebben dehidratálttá válik, ezért a középkorú hölgyek számára különösen fontos a megfelelő, rendszeres ápolás.

 

Teresa frizurája nem volt a legelőnyösebb, hiszen töredezett, pókhálószerűek voltak a tincsek. A hosszú, egyenes fazon pedig öregítette, az egész megjelenése unalmas, egyhangú hatást keltett. Ám az előnyös frizura nagyon betalált: a fodrász és a csapata egy sikkes lobbal tette izgalmassá az összképet.

Az új fazon szépen keretezi a középkorú nő arcát, a hajhossz ideális, és a szőke tincsekkel tarkított balayage nagyszerűen deríti az arcszínt. Lágy ondolálással dobták fel a vágást, ami még tömöttebb hatást kelt.

Az átalakulás még itt nem ért véget, mivel Teresa szép vonásait előnyös sminkkel hangsúlyozták, az öltözködését pedig egy stylist fazonírozta át, hogy még nőiesebb legyen az összkép. A középkorú nő szinte alig ismert magára, leginkább a fiatalító erővel bíró frizurája nyűgözte le.

A sikkes vágás, a mutatós smink és az alakjához passzoló, nőies árnyalatú öltözék kombinációja valósággal megfiatalította a középkorú nőt, aki tíz évet simán letagadhat új külsejével. Teresa jó példa arra, hogy sokszor egy egészen apró változtatás is elég az igazán csinos, nőies megjelenéshez. Pár apró szépségtrükkel felfrissíthető, megfiatalítható a küllem, de éppúgy az önbizalom is növelhető.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés