A cassia fantasztikus hatását már évszázadok óta ismerik, a hajápolás ősi csodaszere. Látványosan dúsítja a tincseket, aranyló fényt kölcsönöz az ősz és a szőke frizurának.

hirdetés

Habár a cassia nem kifejezetten ismert vagy elterjedt szépségápolási összetevő, bármilyen meglepő, már évszázadok óta jelen van a természetes hajápolásban. A növény leveléből készülő por fantasztikus hatással van a frizurára, az indiai nők titkos csodaszere. Széleskörűen veszi kezelésbe a frizurát, ápolja és finoman megszínezi a világos tincseket.

 

A cassia igazi jolly joker szőke vagy ősz tincsek esetén

Az egyértelmű, hogy fekete hajzuhatag esetén aligha szőkíti ki a szálakat, ám az ősz, illetve a világosszőke tincseknek csodás, aranyló árnyalatot kölcsönöz. Sokan éppen ezért szőke hennának is nevezik, az arany pigmentek igazán különlegessé, természetessé és ragyogóvá varázsolják a frizura megjelenését.

Tény, hogy sötétebb tónusú haj esetén a színezés egyáltalán nem hagy nyomot, ám a cassia emellett olyan sok csodás hatással rendelkezik, hogy bármilyen frizura esetén érdemes bevezetni a hajápolási rutinba. Világosítani nem fog a tincsek árnyalatán, de garantáltan kezelésbe veszi a meggyötört, nyúzott hajszálakat.

Ha az ősz vagy éppen szőke tincsek színezése a cél, bioboltokban és más üzletekben kifejezetten erre a célra szolgáló készítményeket vásárolhatsz. A legtöbb esetben a csomag tartalmát vízzel kell keverni, majd egy pakolás formájában kell felvinni az elkészült masszát a szálakra. A víz mellett sokan javasolják még a puhító, tápláló összetevők alkalmazását, így akár joghurttal is felturbózhatod a hajpakolást.

 

A vélemények igencsak megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy a cassia aranyló festése hatásos és szemmel látható, vagy sem. Valószínűleg az is számít, hogy természetes, vagy éppen festett frizuráról van szó, ahogy a haj állapota szintén beleszólhat az eredménybe. Maga a procedúra és a pihentetési idő éppúgy sokat nyom a latban, mindenképpen a leírásnak megfelelően alkalmazd a port! Arra figyelj, hogy nem csupán a hajat színezi be, a ruhát is megfogja, éppen ezért olyan törölközőt ajánlatos használni, amit nem sajnálsz.

Természetes, arany pigmentjei mellett a cassia a rakoncátlan, sérült tincseket is kezelésbe veszi. Puhává, dússá és ragyogóvá teszi a frizurát, miközben javít annak rugalmasságán. Rendszeres alkalmazása erősíti a hajszálakat, helyreállítja a sérült szerkezetet. Remek hatással van a hajhagymákra, csökkenti a hajhullás mértékét. A cassia a faggyútermelést szintén befolyásolja, így fokozott, gyors zsírosodás esetén mindenképpen érdemes bevetni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés