A napszítta hatású frizuráttermészetes összetevőkkel is elérheted, melyek ráadásul a tincsek állapotát is javítják. Míg a napfény világosító ereje gyakran előidézi a száraz haj problémáját, ez a két hajvilágosító pakolás fényesebbé, ápoltabbá és rugalmasabbá varázsolja a szálakat.

hirdetés

A napszítta hatás finom árnyalatbeli különbségeket jelent a hajban, az alapszín gyakorlatilag nem változik, csak egyfajta fény-árnyék játék teszi izgalmassá a frizurát. Az egyre modernebb szőkítő- és melírtechnikák ma már lehetővé teszik a természetes optikai csalás elérését, ráadásul az efféle túnuskeveredés dúsabbnak láttatja a hajkoronát.

Ám a festékek, valamint az UV-sugárzás roncsoló tulajdonságát kiküszöbölve is elérhatő némi árnyalatbeli különbség a tincsek között, persze egy-egy házi hajvilágosító pakolás nem garantál olyan látványos eredményt, mint a fodrász által alkalmazott balayage vagy egyéb melírfajta.

Ám, míg a különféle festési módszerek és az erős UV-sugarak kiszáríthatják, meggyengíthetik az egyszerű, otthon elkészíthető pakolások pluszápolást nyújtanak számukra. Nem kell mindenféle extra különleges összetevőre gondolni, a konyhában található alapanyagok simán megállják a helyüket a szépségápolásban.

Hatalmas előnyük, hogy nem csupán világosítják a tincseket, de mélyrehatóan táplálják is azokat. Ez a nyári kánikulában és folyamatos napsütésben különösen jól jön az igénybe vett szálaknak. Élettel töltik meg a kitikkadt frizurát, ragyogóvá és lágy tapintásúvá varázsolják a töredezett, száraz végeket, miközben látványosan átalakítják a haj tónusát.

 

Hajvilágosító pakolás egyszerű, konyhai összetevőkből

Nem kell azonnal a fodrászhoz rohanni, ha egy kis változást szeretnél, de a drogériákban sem kell otthagynod egy kisebb vagyont a tökéletes eredmény érdekében. A konyhai, természetes összetevők sokszor ugyanazt a hatást érik el, mint a hiper-szuper kozmetikumok, azonban költségkímélőbben és lényegesen egyszerűbben. A tincsek világosítása, akár kímélő módon is történhet. Ápoló és mélyen tápláló pakolások segítségével éppúgy hamvasabbá tehető a tónus.

Persze fekete hajból aligha lehet szőkét varázsolni házi módszerekkel. Még a profi fodrászoknak is feladja a leckét, ha a sötét frizurát kell világosabb verzióra alakítani. Ha eredetileg nem szőke tincsekkel áldott meg a sors, biztosan nem lesznek vakítóan hamvas tincseid a procedúra végére, ám egy minimális változás bizony-bizony észlelhető lesz az árnyalatot tekintve. Leginkább a világos rezes tónusú és gesztenyebarna frizurákon jelentkezhet napszítta hatás a pakolások alkalmazásával, és persze a szőkés színtónusokon mutatkozik meg legfeltűnőbben az eredmény.

Pakolás citrommal és olívaolajjal

A citrom népszerű világosító szer a természetes hajápolás világában. Túl gyakran azonban nem ajánlott a citromlével kísérletezni, a világosító hatás mellett könnyedén szárazabbá és seprűssé teszi a hajvégeket. Olívaolaj mellett ez a kellemetlen mellékhatás eltörpül. Az olívaolaj rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint telítetlen zsírsavakban, így a megelőzésben és a helyreállításban is stabilan megállja a helyét.

 

Keverj össze két kanál citromlevet annyi olívaolajjal, hogy a teljes frizurádra elegendő mennyiséget kapj. Alaposan vidd fel a tincsekre, figyelj rá, hogy megfelelően oszlasd el, így mindenhol érvényesülhet a világosító hatása. Hagyd hatni 1-2 órán át, majd gondosan öblítsd át langyos vízzel. Ezt követően a szokásos hajmosási rutin következik, végül pedig élvezheted az eredményt. Két-, esetleg háromhetente megismételheted a procedúrát, így a napszítta, világosabb árnyalat látványosabbá válik.

A fahéj és a méz is megteszi a hatását egy világosító pakolás formájában

A méz nem csupán a megfázásos, téli időszakban alkalmazható, a bőrre és a hajra éppúgy remek hatással van. Kis mennyiségben természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz, ennek köszönhetően finoman, lágyan világosítja a tincseket. Leginkább akkor hatékony, ha már eleve szőkésbarna, sötétszőke frizurával rendelkezel, a sötét szálakat aligha fakítja ki látványosan.

Fahéjjal párosítva különösen hatásos, hiszen a közkedvelt fűszer nem csak jellegzetes ízéről és illatáról, de a tincsekre gyakorolt remek hatásáról is híres. Fényessé és rugalmassá varázsolja a frizurát, serkenti a vérkeringést, ám nem árt óvatosan bánni vele, hiszen érzékeny bőrön könnyedén irritációt okozhat.

 

Fél evőkanál őrölt fahéjat adagolj hozzá egy tenyérnyi mézhez. Alaposan keverd össze a masszát, majd szépen, egyenletesen vidd fel a tincsekre. A fejbőrt érdemes kerülni, ha esetleg érzékenyebb a különböző hatóanyagokra, nehogy égő, viszkető érzést okozzon a hajvilágosító pakolás. Hagyd hatni 1-2 órán át, majd öblítsd le langyos vízzel. A szokásos hajmosási rutinnal zárd le a procedúrát. A világosabb tincsek érdekében ismételd meg pár alkalommal a házi kezelést, a napszítta hatás lenyűgözően természetes külsőt eredményez majd.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés