A csodás smink petyhüdt szemhéj esetén is megoldható, elég pár egyszerű lépést követni.

hirdetés

A smink elkészítésekor a petyhüdt szemhéj árnyalása kihívást jelenthet, hiszen a túlságosan redős, gyűrődő bőrfelületen könnyen maszatos, cakkos, vagy éppen kevésbé látványos lehet az eredmény. Bár a petyhüdt szemhéj nem ugyanaz, mint a lelógó vagy a rejtett szemhéj, a sminkelésekor nem árt hasonló szempontokat figyelembe venni.

A korral eleve renyhébb lesz a szemhéj, sőt, a külső szemzugoknál elveszítheti tartását, így alakul ki általában a lelógó bőrredő. Ám nemcsak a bőröregedés hatására lehet petyhüdtebb ez a terület, sokaknál genetikai adottság, hogy a szemhéj puhább, redőzőbb a megszokottnál. A sminkelést azonban nem feltétlenül akadályozza, csupán néhány egyszerű praktikát kell alkalmazni a tökéletes szemfestés érdekében.

Nyitott, üdébb tekintet: így lehet mutatós a smink petyhüdt szemhéj esetén is

Pár egyszerű technika segít abban, hogy káprázatos sminket készíts magadnak. Nem kell bonyolult trükköket alkalmaznod, a megfelelő termékek és módszerek használatával könnyedén kiküszöbölheted a petyhüdt szemhéj okozta bosszúságot.

A rövid videóban látott sminkben semmi bonyolult nincsen, mégis látványosan nyitja a tekintetet. Nincs szükség hozzá semmi egyébre, csak egy ecsetre és egy szemhéjpalettára. És még csak profi sminkesnek sem kell lenni ahhoz, hogy néhány perc alatt elkészülj.

 

Sokan ott rontják el a sminket, hogy csak a legvilágosabb csillámot viszik fel a teljes szemhéjra. Azonban ezzel a technikával nem minden esetben lesz előnyös a smink, a petyhüdt szemhéj redőit például túlzottan kiemeli.

Petyhüdt szemhéj esetén egy kis emelést és kontúrt kell adni a szemnek. Egy középárnyalatú matt szemhéjpúderre van szükség és egy bolyhos ecsetre. Az ecsettel a szem és a csont közötti részre kell felvinni a szemfestéket. Ezt inkább érezni fogd, mint látni.

Fontos, hogy mindig nyitott szemmel csináld és nézd magad a tükörben. Megfigyelheted, ahogy a mutatós smink hatására a petyhüdt szemhéj sokkal feszesebbnek tűnik és megváltozik, felfrissül a tekinteted.

Most jöhet a világos csillogás, de csak kontúrozd vele a szemedet. A szemhéj alsó részére és a szemöldökcsont alatti területre vigyél fel belőle egy keveset. Már kész is vagy. Káprázatos, lágy sminket készíthetsz ezzel a módszerrel, ami nem teszi feltűnővé a szemhéj fellazult redőit.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés