Nyakunkon a tél, ezzel pedig számos változtatást kell bevezetni a jól bevált arcápolási, valamint sminkrutinba is. A bőrnek nem csupán a hideg és nyirkos levegő viszontagságaival kell megbirkóznia, a fűtött szobában lévő szárazság, illetve a gyorsan változó hőmérséklet sem tesz jót neki. A sminkelés is más előkészületeket igényel télen, sőt, a korábbi hónapokban használt kozmetikai termékek egy részét jobb eltenni a fiókba a következő szezonig.

hirdetés

 

Így változik a sminkelés rutinja télen

Nem csak a hidratáció fontos, az arcbőr ilyenkor könyörög a tápanyagokért

Nem csak a téli sminkre igaz, hogy megfelelő alapot szükséges felvinni az arcbőrre a különböző kozmetikumok használata előtt. Ilyenkor azonban kissé más szabályok lépnek érvénybe, hiszen a száraz és a nyirkos levegő, valamint az extrém hideg és fülledt meleg hőmérséklet kontrasztja miatt a bőr sokkal szélesebb körű ápolást igényel.

Azoknak, akiknek a fűtés jelentősen szárítja a bőrét, mindenképp ajánlott a hidratálókrémek használata. Azonban a téli hónapokban, ahogy a szervezetnek is sokkal magasabb mértékű vitaminbevitelre van szüksége, úgy az arcbőr is jelentősen több tápanyagot kíván. Ezért a hidratáló kencék használata után egy tápláló, vitaminokban gazdag, laza és könnyed állagú krém alkalmazása javasolt.

Az alapozó színéről nem szabad megfeledkezni

A téli időszak elérkeztével sajnos együtt jár a sápadtság is, ami bár jól kezelhető például a helyes táplálkozási szokásokkal, mégis észrevehetően megváltoztatja a megjelenést. A nyáron vagy akár ősz elején használt alapozó árnyalata minden bizonnyal alkalmatlan lesz erre az időszakra, így a hideg szezonra érdemes beszerezni egy világosabb tónusú terméket, ami nem üt el olyan mértékben a bőr eredeti színétől, és ezáltal sokkal természetesebb hatást kölcsönöz.

A sapka, a sál és a garbónyakú pulcsi is a smink ellensége télen

Bár a nyári időszakra is igaz, hogy jelentős külső hatásokat kell elviselnie a gondosan felhelyezett sminknek, a téli hónapok még durvább időjárási viszontagságokkal veszélyeztetik a tartósságot. Érdemes beszerezni hosszan tartó kozmetikumokat, hiszen a párás levegő vagy akár a hóesés is könnyedén elronthatja a gyönyörű sminket, a szempillaspirál pedig pillanatok alatt elmosódik egy nagyobb zuhé következtében.

A kevésbé tartós sminkeknek ráadásul nem csupán az időjárás az ősellensége. A sapka és a sál rendszerint hozzáér az arcbőrhöz, és számos alkalommal hagy nyomot rajtuk az alapozó vagy akár egy rúzs is. Ezzel nem csupán a tökéletes összkép és megjelenés sérül, de a kedvenc ruhadarabok is kárát látják a rosszul megválasztott sminktermékeknek. Nem beszélve a garbónyakú pulóverről, ami garantáltan elkeni a jól eldolgozott alapozót, amikor felkapjuk magunkra.

Helyezz nagyobb hangsúlyt az ajkaidra

Egy tökéletes árnyalatú rúzzsal a sápadtabb, fakóbb arc is könnyedén feldobható, ráadásul elképesztően nőies megjelenést tud kölcsönözni egy vadító, élénk színtónusba öltöztetett száj. Azonban ebben az időszakban fokozott odafigyelést igényel sminkelés során az ajkak területe is, fontos hidratálni és megfelelő alapozást használni a gondosan kiválasztott rúzs felhelyezése előtt.

A megfelelő színekkel garantáltan tökéletes lesz az összhatás

Télen érdemes más színekre helyezni a hangsúlyt nem csupán az öltözködésben, de a sminkelés terén is. Előnyben vannak ilyenkor a lila árnyalatai, a visszafogott kék és a rózsaszín, a különböző nude és barna színek, valamint a csillogó, arany és ezüst sminktermékek is.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés