A sűrű hétköznapok során a legtöbb nő a legegyszerűbb megoldásokra törekszik, így esik a választás reggelente a szimpla lófarokra. Az egyszerű copf azonban pár másodperc alatt megbolondítható, csupán némi trükk kell hozzá, és a frizura máris elképesztően különlegessé válik. Nem kell nagy hókuszpókuszra gondolni!

hirdetés

Nem feltétlenül kell túlgondolni a reggeli frizurakészítést, néhány egyszerű, apró trükk segítségével villámgyorsan különlegessé és nőiessé varázsolható a hajkorona. A jó megjelenésért cseppet sem muszáj hollywoodi loknikat rittyentő szerkentyűket vagy mesterfodrászok bonyolult praktikáit bevetni.

A copf, mint alapvető fazon, megmarad, mégis egy kifinomultabb formában jelenik meg a hétköznapok során, ráadásul semmivel nem kerül több időbe elkészíteni, mint az egyszerű, hajgumis verziót. A zsírosodó töveket ugyanúgy eltakarják ezek a frizurák, tehát nem kell aggódni, ha a nagy sietségben elmaradt az időszerű hajmosás. Bármilyen alkalomra bevethetők ezek a hajstílusok, amennyiben gyors megoldásra van szükség, hiszen egy elegánsabb ruhához éppúgy passzolnak, mint a sportos szettekhez.

3 trükk, amitől szebb lesz a copf: pár perc alatt elkészül a frizura

Emeld a magaslatokba!

A szimpla copf, pláne, ha csak úgy lóg esetlenül, nemcsak unalmas, hanem gyakran a nap felére ellaposodik, vagyis elveszíti tartását. Egy szempillantás alatt határozottabb, markánsabb formában jelenhet meg ez a frizura, amitől sokkal vagányabb és sikkesebb lesz a megjelenés.

Nagy ügyeskedésre nincs is szükség, a trükk hihetetlenül egyszerű. Első lépésként csupán a hajzuhatag felső harmadát fogd össze egy szimpla hajgumival. Ezután az alul maradt tincseket válaszd ketté, majd két oldalról emeld a már meglévő copf felé. Simítsd el, hogy kellően egyenletes legyen, ne maradjanak kiálló szálak sehol, valamint ügyelj arra is, hogy a hajgumi semmiképp ne virítson ki a hajréteg alól. Ezután gumizd össze a már korábban elkészített copf felett.

Így lesz igazán különleges az alacsony copf

Az alacsony copf önmagában nem mutatós, hanem praktikus hajviselet, mintha csupán azért lenne összekötve a hajzuhatag, mert kissé már zsírosodnak a tövek, vagy mert állandóan a szembe lógnak a kósza tincsek. Ám, egy pillanat alatt nőies, kifinomult frizura varázsolható belőle, egy rém egyszerű trükk segítségével.

Fésüld hátra a hajad, mintha egy egyszerű alsó copfot készítenél. Válaszd el három részre, nagyjából egyenlő arányban oszd el a tincseket, majd fogd össze őket egyenként egy szilikon hajgumi segítségével. Ezután a két oldalsó tincset húzd át a hajgumi felett, középen, a videón látható módon. Végül a középső adagot szintén emeld át először a bal, majd a jobb oldali választékon, ismét a gumi feletti résen keresztül.

Csavarj egyet a szimpla külsőn

Manapság egyre kevésbé divat, ha látszódik a hajgumi. Bár vannak kifejezetten stílusos darabok, amik akár passzolhatnak is az öltözékhez, az egyszerűbb verziókat a legtöbben igyekeznek eltakarni saját tincseikkel. Ez nem csupán a frizura esztétikáját növeli, de a szimpla lófarok éppúgy különlegesebbé válik tőle.

Fogd össze a hajad felső harmadát egy egyszerű hajgumi segítségével. Középen készíts egy kis rést az ujjaiddal, húzd lejjebb a copfot, engedd lazábbra. Ezen keresztül nyúlj át alulról, majd a lógva, szabadon hagyott alsó réteget jobb oldalról húzd át ezen a kis hézagon.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés