A tarkónál összefogott lófarok általában akkor merül fel ötletként, ha sebtében kell rendezetté varázsolni a hajat. Egyfajta biztonsági megoldás, nincs benne hibalehetőség, viszont valljuk be őszintén, néha már kicsit unalmas. A copf készítése kis változtatással sem válik bonyolulttá, viszont sokkal mutatósabb lesz az eredmény egy aprócska trükkel!

hirdetés

A hosszú hajúak bizonyára már rutinból, fél perc alatt lófarokba kötik a tincseiket, annyiszor elvégezték már ezt a műveletsort. A szimpla copf előnye pontosan ebben rejlik, hogy akár tükör nélkül, álmából felébresztve is boldogul vele az ember, ráadásul kevés időráfordítással pikk-pakk nőiesebbé tehető.

Átkötheted kendővel, ami passzol a ruhád vagy a rúzsod színéhez, cifrázhatod díszes hajcsatokkal vagy hajpánttal a végeredményt, még így is gyorsan elkészülsz vele, és aznap nincs gondod a frizurádra. Újabb és újabb trükkök, technikák látnak napvilágot, így nem muszáj mindig ugyanúgy viselned az alacsony lófarkat.

Copf készítése gyorsan, kis változtatással: erre is jó a ceruza!

Középen válaszd el a hajad, és szimmetrikusan, egyik-másik oldalról is válassz le elöl egy-egy vastagabb tincset. Hátul, a tarkódnál fogd össze a frizurád hajgumival. Majd fogj egy ceruzát vagy tollat, és szúrd bele a hajadba közvetlenül a gumi mellett. Figyelj oda arra, hogy középre pozicionáld az eszközt. Amikor még nem megy vakon a művelet, dolgozhatsz dupla tükörrel, hogy lásd, mit sikerült hátul összehoznod.

 

Az elöl leválasztott tincseket bontsd fel több részre, végül a ceruza előtt keresztezve vesd át őket egymáson. A gumi alatt fogd össze a keresztezett haj végeit, és kedvedre díszítheted az elkészült frizurád. Ám ez a lófarok önmagában is nagyon mutatós, nem igényel extra hajkiegészítőket.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés