A masnik nagyon szép látványt nyújtanak bárhol is használjuk őket. Viselhetők ruhán, cipőn ékszerre kötve, és még a hajban is. Utóbbi estében a szalagokkal díszített frizurák könnyen kedvenc nyári hajviseletté tudnak válni, hiszen amilyen egyszerűek, olyan nőiesek.

hirdetés

Ha frizura és szalag kombinációjáról van szó, akkor sokaknak a kislányos, bájos romantika ugrik be elsőre. Pedig elegánsan, sőt, nőiesen is variálható, nem véletlen, hogy Katalin hercegné is rákapott a hajba kötött masnira. A hatvanas években különösen nagy divat volt a frizurát díszítő szalag, így a múltból is érdemes inspirációt meríteni. Ahhoz viszont, hogy ne keltsen giccshatást, érdemes visszafogott vonalon maradni, és a ruha színéhez passzoló, letisztult bársony- vagy selyemszalagot választani a célra.

Nőies nyári frizurák szalagokkal

Mivel nyáron sokan feltűzve, összefogva viselik hosszú hajukat, így a szimpla gumis copfot könnyen fel tudja dobni egy csinos szalag. A videóban is látható, hogy csak néhány mozdulat kell a masnis hajviselet elkészítéséhez, nem kell túlspilázni a dolgot ahhoz, hogy különleges legyen az összhatás. Ahhoz, hogy tartós legyen a hajkorona, szükség van hajgumira, hiszen a csomó egymagában hamar kilazulna a frissen mosott tincseken.

 

Érdemes olykor megtartani az ajándékokról lefejtett, mutatósabb szalagokat, de a beszerzésük sem jelenthet akadályt, bármelyik rövidáru üzletben kapható néhány különleges darab, ami igazán nem drága. Csupán egy vékonyabb megoldás is elég ahhoz, hogy a hétköznapi szettekben megteremtse a hiányzó nőies divatelemet. Attól függően, hogy milyen fajta szalagot választasz, elérheted a kifinomult, elegáns, és a nyárias, bohém hangulatot is.

Az elegáns szettekhez illeni fognak a világos krémszínű árnyalatok, melyekkel csodásan mutat majd az anyag kellemes, selyemszerű csillogása. Ha viszont a kedvenc nyári ruháiddal párosítod ezeket a hajviseleteket, akkor színesebb darabokkal könnyen megalkothatod a legnőiesebb szetteket is.

A barnás árnyalatok használatánál csupán arra kell figyelni, hogy a hajtól eltérő színű szalagot köss rá a copfra. Másként a masni nem kap majd annyi figyelmet, mint szeretnéd.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés