Manapság annyira változatos a frizuradivat, hogy szó szerint minden belefér. A klasszikus fazonok mellett a merész variációk éppúgy népszerűek. A trendek nagy része továbbra is az elmúlt évtizedek sikkes fazonjait veszi alapul, így nem csoda, hogy olyan elfeledett vágások kerülnek elő, mint a focistafrizura vagy a minifrufru. Utóbbit már Beyoncé is kipróbálta, és hatalmas sikert aratott vele.

hirdetés

A sokszínű frizuradivatba bármi belefér, egymás mellett futnak az egyes trendek, ezért könnyű megtalálni az ideális hajviseletet, még akkor is, ha valaki igazodni szeretne az aktuális irányzatokhoz. Most sincs új a nap alatt, hiszen a fodrászok a korábban jól bevált fazonokat gondolják újra. Ez a frufrudivatra szintúgy igaz, most abszolút a hatvanas-hetvenes évek klasszikusai uralják a palettát.

A minifrufru népszerűsége ismét szárnyal

A Jane Birkin ihlette fazonon és a függönyfrufrun túl is léteznek izgalmas vágások. Többek között ilyen a minifrufru, amit még Audrey Hepburn hozott divatba. A színésznő az 1961-ben bemutatott Álom luxuskivitelben című filmben viselte a rövidre fazonírozott tincseket. Valóságos divathullámot indított el a merész fazonnal, hatására sokan váltottak rövidebb frufrura.

A Bridgerton család című sorozat nagyban hozzájárult a minifrufru újból felfutott népszerűségéhez. A Daphne Brigertont alakító Phoebe Dynevor viselte ezt a sikkes fazont a szériában, ezáltal gyorsan visszatért a köztudatba Audrey Hepburn legendás hajviselete.

Beyoncé

A minifrufru-őrületet Beyoncé is újra kirobbantotta pár évvel ezelőtt. Az énekesnő valódi divatdiktátor, így, mondhatni, az elsők között volt, aki kipróbálta ezt a fazont. A homlokba simuló rövid tincsek nagyszerűen kiegészítették hosszú loboncát, a híresség remekül festett a merész, sikkes fazonnal.

 

Rooney Mara

A színésznő több alkalommal is vágatott már magának frufrut az elmúlt években, ami általában rövidebb volt, mint a szokásos fazonok. Rooney mindenféle formában elsütötte ezt a frizurát, gyakran viselte feltűzött hajjal és konttyal. Ha pedig úgy tartotta kedve, akkor csak lazán oldalra fésülte a kurta tincseket, és csattal, hajfixálóval rögzítette azokat.

 

Emma Watson

A Harry Potter színésznője úgyszintén szereti a merész frizuraváltásokat. Pár évvel ezelőtt a menő pixie-fazonjával keltett feltűnést, majd bebizonyította, hogy mennyire stílusos tud lenni egy minifrufru. A többiekkel ellentétben ő egy sokkal ütősebb, bevállalósabb variációra szavazott. A fodrász nem vágta egyenesre a tincseit, így lezserebb, modernebb hatást keltett a megjelenése.

 

Emma Roberts

Julia Roberts unokahúga a sikkes bobfazonját egészítette ki az ultramini frufruval. Emma nagyszerűen festett a nosztalgikus hajfazonnal. A vágás hasonlít arra a hajra, amit Patricia Arquette viselt évekkel ezelőtt. Ebből is látszik, hogy valódi klasszikusról van szó, ami sosem megy ki a divatból.

 

Lady Gaga

Az énekesnő valódi kaméleon, így már megszokhattuk tőle, hogy mindig képes valami újdonsággal előrukkolni. A Gucci-ház premierjén ezzel a minifrufruval lepett meg mindenkit. Hajának hosszú részét egy letisztult kontyba fogta össze a fodrásza, így igazán dívás hatást keltett az összkép.

 

Kiemelt kép: HKGC / Getty Images. 

Képek a cikkben: HKGC, Jason Merritt/TERM, Jon Kopaloff, Axelle/Bauer-Griffin, Dimitrios Kambouris / Getty Images.   

  • Megosztás:
hirdetés