A barna hajszín, népszerűségét illetően minden más árnyalatot letarol idén ősszel, több tónusa is megjelenik a divatos frizuraszínek palettáján. Annak, aki hajfestésen gondolkozik, mindenképpen érdemes átgondolnia ezeket a lehetőségeket. Rendkívül nőies és sikkes összképet teremt a klasszikus, meleg szín, miközben remekül passzol az évszak hangulatához.

hirdetés

A barna haj szinte mindenkinek jól áll. Legyen szó sötétebb vagy világosabb bőrtónusról, a barnás árnyalatok bizonyos típusai kifejezetten passzolnak a karakterhez. A Hófehérke-típusú hölgyek számára a klasszikus mélybarna az igazi, míg az aranyló bőrű nők esetében a meleg, mézes verziók a legelőnyösebbek.

A szezonváltás sokak számára teljes megújulást jelent, ilyenkor jöhet a kozmetikus és a fodrász, a ruhatár pedig úgyszintén alaposan felfrissül. Ehhez hoztunk most egy kis inspirációt, képek formájában.

A barna hajszín elsöprő népszerűséggel tarol idén ősszel

Klasszikus mélybarna

A klasszikus barna hajszín egy mélyebb tónust jelent, amely roppant természetes hatást kelt. Szemszíntől és bőrtónustól függetlenül mindenkinek jól áll, ám a sápatag, piros pozsgás arcbőrű hölgyek előnyben vannak. Csodásan mutat, amikor a napsugarak megcsillogtatják, hiszen bizonyos fényviszonyok mellett már-már feketének hat, ám természetes megvilágításban egyértelműen kivehetők a barnás pigmentek.

Ragyogó gesztenye

A gesztenyebarna hajszín egy világosabb, lágyabb árnyalat, vöröses reflexárnyalatokkal, ám még mindig távol áll a szőkésbarna, vagy éppen sötétszőke tónusoktól. Érdemes az egész hajhosszt beborítani ezzel a finom, nőies színnel, csodásan ragyog az őszi környezetben. Ez egy kifejezetten meleg, kellemes szín, kiemeli a tekintetet és az arckaraktert.

Mézes tincsek

A mézes tincsek teljes egészében inkább szőkére hajaznak, ezért érdemes csupán melírként vagy balayage technikával belecsempészni a barna tincsekbe. Aki finomabb, egységesebb eredményt szeretne, alapszínnek válasszon gesztenyét, a kontrasztosabb látványhoz be lehet vállalni a sötétebb barnákat is, azokkal is remekül mutatnak az aranyló, mézszínű szálak.

Vörös beütés

A vöröses pigmentek több barna árnyalatban jelen vannak, a napfény játéka a hajon sokszor megcsillogtatja a vörös szálakat. A mézes-barnás verzióhoz hasonlóan érdemes csak pár tincsbe belecsempészni a merészebb tónust, melírral vagy balayage technikával feldobni az eredményt. A fűszeres csokoládészín régóta népszerű, az őszi fátyolos fényben azonban még szebben érvényesül.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés