Az őszi hajszíndivat elképesztően lágy és meleg. Roppant nőies árnyalatok vannak porondon, melyek derítik az arcszínt és teljesen más megvilágításba helyezik a megjelenést. Ismét előkerült a krémes csokoládébarna, ám újdonságok is vannak a palettán, például a rozé.

hirdetés

Szezonváltáskor sokan megváltoztatják a frizurájukat, hiszen ahogy a természet, úgy mi is változunk, alakulunk. Az őszi időszakban a napszítta hatású, világos szőke hajszíneket gyakran felváltják a kissé melegebb barnásabb tónusok, de vannak, akik a frizura hosszát éppúgy átgondolják. Az évszakváltással a fazonok és hajárnyalatok palettája úgyszintén megváltozik. A fodrászok már az év elején lefektették a fő irányvonalakat, az őszi-téli frizuradivat ehhez idomul.

Meleg árnyalatokkal érkezik az őszi hajszíndivat

Az őszi hajszíndivat a meleg árnyalatok körül forog. A barna sokféle tónusát vonultatja fel, még a legsötétebb árnyalatok is tartalmaznak lágyabb pigmenteket.

A vörös és a szőke tónusok esetében a melegséget többnyire a mézszínű, rozé és aranyló tónusok adják. Az aktuális felhozatal szinte mindenkinek kedvez, hiszen a ragyogásfokozó reflexárnyalatokkal dúsított hajszínek szépen derítik az arcbőrt, fiatalabbnak tűnik tőlük a viselőjük. Az efféle frizurák előnye, hogy könnyebb a tónusaikhoz öltözni, míg a hideg, esetleg rikító színben játszó hajhoz nehezebb megtalálni a megfelelő koloritokat.

Barackos rozé

A szezon nagy kedvence a barackos rozé, vagy egyszerűen csak rozé. Ez a hajszín tényleg olyan, mint a fátyolos, lazúros halványvörösben játszó bor, ami átmenetet képez a fehér és a testes vörös nedű között, nem véletlen, hogy ezt az elnevezést kapta. Kicsit rózsaszínes, de roppant meleg és bájos. A rózsaszín árnyalattal nem kell túlzásba esni, elég, ha a tónus épp csak apró nüanszként van jelen a szőke alapszínben.

Mézszőke

A hidrogénszőke egy időre háttérbe szorul, mivel a szőke palettát az aranyló, melegebb hajszínek uralják. Ha ilyen árnyalatot szeretnél, akkor érdemes Jennifer Aniston frizurájából inspirálódni.

Aranyszőke

Egy fokkal világosabb az aranyszőke, ami egy természetes hatású szőke árnyalat. Ez is deríti az arcszínt, de több benne a búzaszőke tincs. Ha ilyen frizurát szeretnél, akkor Blake Lively választásaiból szerezz inspirációt.

Csokoládébarna

A lágy csokoládébarna már nem számít újdonságnak, hiszen a krémes barna már évek óta kering a divat vérkeringésében. Gyönyörű hajszín, ami szinte mindenkinek jól áll. Emily Ratajkowski egy igazán szép árnyalatát viseli, de láthattuk már ilyen frizurával Kim Kardashiant is.

Mokkacsokoládé

Újdonság a mokkacsokoládé, ami egy árnyalattal sötétebb, mint a csokoládébarna. Emiatt akár sápaszthatja viselője arcát, hiszen itt már beköszönnek a hidegebb tónusok, ám továbbra is a meleg pigmentek dominálnak. Bella Hadid ezt a hajszínt választotta, természetes fényben remekül látszik, hogy a kávébarna mellett még egy kevés vörös pigment is megtalálható az árnyalatban.

Rézvörös

A tavaszi-nyári szezon nagy kedvence volt a rézvörös, ami számtalan formában bukkant fel. Nos, ettől sem kell elbúcsúzni, továbbra is megjelenik a trendek között. A rezes hajszínek nem annyira tömények, mint mondjuk a rókavörös társaik, ugyanakkor feltűnőek a kevert, aranyból és vörösből álló pigmentjeikkel.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés