A divat állandóan változik, és számtalan olyan trend van, amelyet az elmúlt években nagy visszatérőként üdvözölhettünk. A bőrblézer, trapéznadrág, és a kerek orrú cipő mind a letűnt idők kedvence volt. A frizuradivat terén is megfigyelhető hasonló tendencia, sőt, ha belegondolunk, az elmúlt 100 év hajkedvenceiből rengeteget felmelegítettek az idei irányzatok.

hirdetés

A nők számára mindig is fontos volt a divatos megjelenés, elég csak Marie Antoinette-re gondolni, aki a maga korában valódi divatdiktátornak számított. Különleges ruhái és frizurái a mai napig sok tervező számára jelentenek inspirációt. Ám nemcsak a rokokó korából érdemes ihletet meríteni, hiszen az elmúlt száz év bővelkedik a sikkes és menő viseletekben.

Az elmúlt 100 év kedvenc hajviseletei: ma is ezekből szemezget a frizuradivat

A divat nagyot változott a huszadik század elejéhez képest, a nők levetették a fűzőiket és elkezdtek ugyanúgy nadrágot viselni, mint a férfiak. Sok, korábban kifejezetten férfiak számára elkészített darab épült be a női ruhatárba. Bár a ruhák szabásvonala, fazonja megváltozott, a frizuradivat mégsem ment át hatalmas átalakuláson. Számos hajköltemény van, amely felmenőink korában volt sikkes, ám ma mégis hihetetlenül népszerűnek számít.

A mai divatos bob hajviselet őse például a húszas évekből származik, ekkor kezdtek el a nők is rövidebb, fiús frizurát hordani. A vállig érő tincsek jól passzoltak a pörgős dzsesszkorszakhoz. Ma ez a legnépszerűbb fazon a nők körében, és lágy loknikkal feldobva éppúgy imádják, mint akkoriban. A hollywoodi eleganciát megtestesítő hullámok a harmincas, negyvenes évek öröksége, ám mégis jól beilleszthető a modern nő megjelenésébe.

Ha pedig a pixie frizura eredetijét szeretnéd megtalálni, akkor egészen az 1950-es évekig kell visszarepülnöd az időben, hiszen ekkor teremtett divatot Sophia Loren a fiús tincseivel. Jól látszik tehát, hogy az elmúlt száz év erősen rányomta a bélyegét a mai hajviseletekre. A trendek kifejezetten változatosak, és jól megférnek egymás mellett az egyes fazonok. Így például a shag, a bob és a függönyfrufru is megtalálható a legnépszerűbb frizurák listáján.

Ha szeretnél egy kis időutazást tenni és inspirálódni, akkor nézd meg ezt a videót, amely még több múltbéli hajkoronát sorakoztat fel.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés