Diana hercegné a klasszikus, időtálló frizurák híve volt, imádta a nőies, egyszerű fazonokat. Az általa kipróbált vágások még ma is divatosak, dúsabbnak láttatják a fazont és elegáns megjelenést kölcsönöznek.

hirdetés

Ezek a klasszikus frizurák voltak Diana hercegné kedvencei

Diana hercegné stílusából mind a mai napig lehet inspirációt meríteni, a retró trendek felerősödésével ugyanis a kilencvenes évek ruha- és hajfazonjai újra megjelentek a divat színterén. Diana nem csupán az ízléses, lezseren elegáns öltözködésével nyűgözött le mindenkit, a frizuraválasztásai éppúgy divattörténelmet írtak. Abszolút a klasszikus, időtálló fazonok hívek volt, cseppet sem meglepő, hogy a legtöbb stílus ma is éppen olyan divatos, mint a hercegné idejében volt.

Bár sokan a hosszú frizurákban látják a nőies vonzerőt, Diana mindig a rövidebb fazonokat kedvelte. Dús, erős szálú tincseiből mindig valami újat, valami izgalmasat varázsolt fodrásza segítségével, a megjelenése mindig felfrissült egy kicsit az új, trendi vágásnak köszönhetően. Ezek a stílusok ma is hihetetlenül divatosak, igazi klasszikusnak számítanak és határozottan hozzájárulnak a nőies, elegáns megjelenés megteremtéséhez.

Réteges bob

Diana hercegné sokáig kacsingatott a hosszabb frizurák felé, ám a vállig érő bobnál nem kísérletezett tovább. A rétegesre nyírt, épphogy félhosszúnak mondható hajstílus elképesztően jól állt neki, a megjelenését mindig a frufru átalakításával tette izgalmasabbá. A réteges vágásnak köszönhetően rendkívül dús hatást keltett az összkép, ezzel a stílussal manapság sem lehet hibázni. Remek átmenet a rövid és a hosszú fazonok között, könnyedén beszárítható, valamint a vékony szálú, illetve az erős, nehezen kezelhető tincsekből is kihozza a maximumot. Ma már azonban másfajta formázással divatosak, a vágástechnika azonban hasonló.

Francia bob

A francia bobról sokan azt gondolhatják, hogy korunk divattalálmánya, hiszen az elmúlt időszakban még a csapból is ez a sikkes, franciásan elegáns, rövidke hajstílus folyt. Azt kell mondanunk, hogy a retró hangulat valóban meghódította a divatot az elmúlt években, ám a stílus cseppet sem új keletű. Diana hercegné is kipróbálta a dögös vágást, a rövid, állig érő tincsek pedig remekül passzoltak lezseren elegáns stílusához.

Klasszikus pixie

A klasszikus pixie-vel az a típusú rövid frizura, ami tényleg soha nem megy ki a divatból. Diana hercegné hullámos és egyenes verzióban is imádta ezt a fazont, mindig bebizonyította, hogy a nőies megjelenéshez nem kell fenékig érő tincseket növeszteni. Határozott és elegáns megjelenést kölcsönöz a viselőjének, egy csinos frufruval kombinálva pedig az arcot is gyönyörűen keretezi.

Shaggy pixie

Az egykor divatos shag vágás most újra a reflektorfénybe került, ám már Diana hercegné is előszeretettel kísérletezett a vagány, trendi fazonnal. A shag és a pixie kombinációja egyfajta tépett, rétegezett rövid frizurát eredményez, ami látványosan dúsítja a tincseket, egy kis játékosságot visz a klasszikus, elegáns megjelenésbe. Ez a vágás ma is divatos, a retró trendek visszatérésével hamar a népszerűségi lista elején találta magát.

Bár a hajformázási módszerek és stílusok sokat változtak azóta, mióta ezek a frizurák megjelentek a divat színterén, az alapvető vágástechnika nem alakult át teljesen.

Kiemelt kép: Tim Graham Photo Library via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés