Jenna Ortega így fog kinézni érett nőként? A grafikus csak néhány vonását alakította át a fiatal színésznőnek, figyelembe véve a természetes bőröregedés törvényszerű változásait. Döbbenetesen élethű az eredmény.

hirdetés

A húszéves színésznő elképesztően felkapottá vált az elmúlt időszakban, a Wednesday című sorozat a Netflix egyik legnépszerűbb szériája, így nem csoda, hogy Jenna Ortega rendszerint a címlapokon szerepel. A divatmárkák is felfigyeltek az ifjú tehetség szépségére, aki modellként éppúgy megállja a helyét.

Amikor valaki már ilyen fiatalon a fotósok és a filmipar kereszttüzébe kerül, a közönség és a rajongótábor gyakorlatilag láthatja felnőni, az illető a világ szeme előtt válik érett nővé. A példához nem is kell messzire menni. Számtalan ismert színésznő vált tinisztárként népszerűvé, akit ma már felnőtt nőként láthatunk a különböző sorozatokban és filmekben.

Jennifer Aniston például egészen fiatalon vált ismertté a Jóbarátok című sorozatnak köszönhetően, most, 54 évesen pedig igazi divatdiktátorként tekint rá a közönség. Jenna Ortega hasonló ütemben növeli népszerűségét, stílusával pedig sokakat lehengerel. Azt azonban nehéz lenne megmondani, hogy húsz év múlva hogyan fest majd a színésznő. Jennifer Aniston esetében még csak tippelni lehetett, a modern technikának köszönhetően azonban manapság pillanatok alatt elkészül egy húszéves sztár negyvenéves fotója. A grafikus gyönyörű nőként rajzolta meg az ifjú tehetséget.

Jenna Ortega így fog kinézni érett nőként a grafikus szerint

Bár a genetikát nemigen lehet kiszámítani, az öregedésre pedig az életmód is hatással van, némi sejtése azért lehet az embernek azzal kapcsolatban, hogyan is fog kinézni húsz évvel később. A színésznő bájos, karakteres arcát egy grafikus alakította át saját elképzelései szerint, ám azért az életkor előrehaladtával járó, általános változásaokat is figyelembe vette, amikor átformálta Jenna Ortega arcképét. Gyönyörű nőként ábrázolta.

A rajzolás során elsőként az arc megereszkedését hangsúlyozta, különös tekintettel a szemkörnyéki területekre. Az évek múlásával a kollagén-, illetve elasztintermelés folyamatosan lassul, ezáltal az arc fokozatosan veszít feszes tónusából. A kontúrok fellazulásának kezdetét nehéz megjósolni, így a grafikus által megálmodott arc csupán egy elképzelés.

A művész nem esett túlzásba az arc öregítésével, Jenna Ortegát abszolút fiatalosnak, gyönyörűnek képzelte el negyvenéves, érett nőként. Figyelembe vette, hogy a húszéves színésznő arcáról árad a gyermeki báj, ami bizony az évek múlásával sem válik köddé, aligha múlik el.

Bár az öregedési foltokat, vagyis pigmentfoltokat meg lehet előzni, a barna foltocskák a legtudatosabb arcápolási rutin és védelem mellett is megjelenhetnek hámrétegen. A tökéletes összkép érdekében a frizuráját is átalakította. Egy rövidebb fazont képzelt el, ami hihetetlenül dögössé varázsolja Jenna Ortega megjelenését, s valahogy valóban érettebbnek érzékelteti a kisugárzását.

Manapság már mindenféle programmal ki lehet próbálni, hogyan fog mutatni az arc néhány évvel később. Azonban ezek a filterek aligha veszik figyelembe a genetikát és az életmódot, így a látvány abszolút megtévesztő lehet. Bár nem lehet tudni, hogy a most húszéves Jenna hogyan gondolkozik majd a plasztikai beavatkozásokról, mennyire foglalkozik az arcápolással és milyen mélyen ássa bele magát a fiatalság megőrzésébe, a grafikus által megalkotott kép döbbenetesen megtévesztő és abszolút hihető.

A negyvenéves nők zöme még nem tapasztal nagy változásokat az arcán, elsősorban a kontúrok veszítenek feszességükből, sokaknak még egyetlen berögzült ránca sincs ilyenkor. Az arc zsírpárnái azonban látható módon megcsappannak, ezért kissé megváltozik az arcforma, szögletesebbé válik. Hangsúlyosabb lesz az állkapocs és az arccsont, de ez sem törvényszerű.

Kiemelt kép: Gilbert Flores/Variety via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés