Brooke Shields karrierje modellként indult még évtizedekkel ezelőtt. Az elmúlt időszakban ritkábban láthattuk divatkampányokban, ám a képernyőn gyakran feltűnik. Kedvelt arcnak számít a szórakoztatóiparban, ezért nem csoda, hogy a nők még a leghétköznapibb szokásaira is kíváncsiak. Most a sminkrutinját osztotta meg az 56 éves híresség.

hirdetés

Brooke Shields mindössze 15 éves volt, amikor feltűnt a Calvin Klein farmerreklámjában. A kissé merész felvételek az egekbe repítették a fiatal manöken karrierjét, akit hamarosan a nagyobb filmszerepek is megtaláltak. Egy ideig párhuzamosan építgette a karrierjét, majd szinte teljesen a színészet felé fordult.

Azóta sem pihen, rendszeresen szerepel filmekben, sorozatokban, legutóbb pedig ismét farmernadrágokat reklámozott. Többször mesélt már az életéről, és arról, hogy miként éli meg a teste változásait. Korábban is nagyon odafigyelt az egészségére, ám az utóbbi időben ez még inkább tudatossá vált.

Az odafigyelés kiterjed a bőrápolásra is, jól felépített rutinnal rendelkezik, amit az amerikai Vogue magazinnal osztott meg.

Egyszerű, de hatékony bőrápolási rutin

Az 56 éves színésznő a reggeli rutint mindig tisztítással kezdi. Szereti a gyengéd tisztítókat, amik nem sértik meg a bőr védelmi rétegét. Fiatalon mindig rengeteg sminket viselt, manapság pedig már csak akkor kerül festék az arcára, ha nagyon muszáj. Bár a hatékony kence ebben az esetben sem hiányozhat a rutinjából.

Szárazra törli az arcát, majd jöhet a masszírozó. Manapság már sokkal tudatosabban odafigyel a bőre egészségére, korábban egészen egyszerű volt a rutinja. Fiatalon legtöbbször csak lemosta a sminket, és felkent egy hidratálót. Idővel felismerte a bőrápolás fontosságát, így ma már nagyon körültekintő, és egyetlen lépést sem hagy ki a rutinjából.

 

Mivel reggelente sokszor táskás a szeme, így egy hűsítő maszkot tesz fel, ezt nagyjából 20 percig hagyja. Közben szérummal és egy kevés retinollal ápolja a bőrét. Bár a színésznő reggel is használ a hatóanyagból, a szakértők ezt inkább este javasolják. Fényérzékennyé teheti a bőrt, ezért az erős fényvédő elengedhetetlen, de ettől függetlenül jobb, ha csak az esti rutinban szerepel.

Egy újabb lépéssel bemasszírozza a hatóanyagokat, ehhez már nem gépet, hanem egy görgős masszírozót használ. Ezután következik az elmaradhatatlan hidratáló és az enyhén színezett fényvédő. Szerinte ez az egyik legfontosabb elem, és bánja, hogy korábban ennek nem tulajdonított nagyobb jelentőséget.

Brooke Shields a tudatos bőrápolás mellett, kiemelten figyel az alkoholfogyasztásra. Számára ez az egyik legnagyobb ellenség, mivel már egy kevés is dehidratálja az arcbőrét. Ezért a fontosabb események előtt mindig kiiktatja.

Egyszerű smink egyenesen Brooke Shields ajánlásával

A színésznő sosem tartotta magát tehetséges sminkesnek, mivel gyerekkora óta modellkedik, így mindig mások készítették el a sminkjét, ezért nem is tanulta meg annyira a fogásokat, mozdulatokat.

 

A mindennapi sminkjét ma már magának készíti, ehhez elsőként egy Airbrush gépet használ, ha kicsit több a festék, akkor ecsettel egyengeti el a felesleget. Ezután jön a korrektor és a szemsmink. Utóbbihoz barnás, rózsaszínes árnyalatokat használ. Szerinte a kevesebb több, ezért kifejezetten szereti a naturális sminkdivatot. Kevés bronzosítót visz fel az arccsontjára.

A kedvenc sminkterméke a szempillaspirál, ezt sosem hagyja ki. Kétszer megy át a szálakon, majd highlighterrel kiemeli a magasabban lévő részeket. A sminkrutinja igazán egyszerű, csupán pár termékből áll, így bárki könnyedén kipróbálhatja.

 

Kiemelt kép:  Jim Spellman / Getty Images. 

Kép a cikkben: Theo Wargo / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés