Az 56 éves Brooke Shields csodás formában van. Nem plasztikáztatta szanaszét magát, hogy visszakapja huszonéveskori feszességét, korának megfelelően vannak látható ráncai, ám az idő aprócska nyomai semmit nem vesznek el szépségéből. Odafigyel az étkezésére, sokat mozog, és nagy gondot fordít a bőrápolásra, ezért néz ki ilyen elképesztően jól!

hirdetés

Brooke Shields még gyerekként robbant be a showbizniszbe. A színésznő modellként kezdte, 14 évesen már a Vogue címlapján mosolygott. A valódi áttörést A kék lagúna című film jelentette, az alkotásnak köszönhetően hatalmas népszerűségre tett szert, ezután szinte ostromolták a márkák, hogy vele reklámozhassák termékeiket.

A nyolcvanas évek szépségideáljaként, hozzá kellett szoknia, hogy központi téma a sportos, formás teste, de bármilyen korán is csöppent bele a csillogás világába, ő nem roppant bele a hírnévbe, és nem akart kényszeresen megfelelni mindenkinek, egyszerűen csak arra vágyott, hogy önmaga lehessen.

 

A színésznő népszerűsége egy szemernyit sem csökkent az elmúlt években, bár manapság kevesebbet láthatjuk a képernyőkön, a vörös szőnyeges eseményekről nem hiányozhat. Elképesztő formában van, látszik, hogy sokat edz, és odafigyel az étkezésére.

Brooke Shields szépségrutinja meglepően egyszerű

Brooke Shields a művi beavatkozások helyett az otthoni bőrápolásra helyezi a hangsúlyt, jól felépített rutinja van, amitől üdébbnek, frissebbnek tűnik a bőre. Ugyanazokkal a bőröregedési tünetekkel küzd, mint a vele egykorú nők általában: itt-ott már vannak ráncai, vonásai karakteresebbek lettek az évek során, és kevésbé telt a bőre, mint korábban, de ez a változás teljesen természetes.

A színésznő az egyszerűség híve szépségápolás terén, szereti a hatékony kozmetikumokat, amelyekkel nem szükséges túlzásba esni, mégis látszik az eredményük. Fontos számára a tisztaság, ezért minden este alaposan megtisztítja a hámrétegét a sminktől és a szennyeződésektől.

Kedveli a természetes hatóanyagokat, így amikor csak teheti, kerüli a kemikáliákat tartalmazó kencéket. Úgy gondolja, hogy a bőre rugalmassága összefügg a hidratálással, ezért odafigyel a megfelelő folyadékbevitelre, illetve igyekszik minél táplálóbb kozmetikumokat választani.

Azt sem tagadja, hogy időnként ellátogat szépségklinikákra, de a művi beavatkozások helyett inkább a hatékony bőrkezelésekben hisz.

A C-vitamin a hámréteg csodaszere

Az 56 éves színésznő imádja a C-vitamin-tartalmú készítményeket, mert úgy érzi, ezektől sokkal rugalmasabb, egységesebb tónusú a bőre. Az aszkorbinsavval dúsított frissebbé és ragyogóbbá teszik a hámréteget.

Brooke imádja az innovatív fátyolmaszkokat, pakolásokat, szemkörnyéki hidratáló tapaszokat, melyekre gyakran támaszkodik a mindennapokban, ha kimerültnek, vízhiányosnak, vagy fakónak érzi a bőrét.

A külső és belső támogatást egyaránt fontosnak tartja a feszesség megőrzéséhez, így a táplálkozására is nagyon odafigyel, hogy megfelelő vitaminokkal és értékes tápanyagokkal töltse fel szervezetét.

A C-vitaminban gazdag ételek hozzájárulnak a kollagéntermelés szinten tartásához, és segítenek megelőzni a ráncok idő előtti elmélyülését, valamint a kontúrok szétesését.

A hidratálás a kulcsa a rugalmas bőrnek

A legfontosabb lépésnek a hidratálást tartja, ezt még az édesanyjától tanulta. Brooke gazdag kencéket használ, amelyek bejutnak a hámrétegbe, és nem engedik elveszni a nedvességet. A megfelelően hidratált bőrön sokkal később jelentkeznek az öregedés látható jelei, így ez egy kihagyhatatlan lépés, már fiatalként érdemes nagy figyelmet fordítani a bőrápolás ezen szakaszára.

Csillogó ajkak

A színésznő a hétköznapokon nem viszi túlzásba a sminket, előfordul, hogy nem is visel festéket. Ez a hámrétegének is hasznos, hiszen így a kémiai anyagok nem tömítik el a pórusait, a nehéz kencék pedig nem ülnek meg az apróbb barázdáiban. Ám ennek ellenére ragaszkodik a szájfényhez, ezt szinte mindig viseli. Brooke Shields kedveli a csillogást az ajkain.

Gyakran posztol magáról olyan képeket az Instán, melyeken nem fedi az arcát alapozó, olyankor csak egy kis szempillaspirállal hangsúlyozza vakítóan kék szemeit.

Bár a szépségrutinja nagyon egyszerű lépésekből áll, nyilván nem csupán az arcpakolásoknak és szuper kencéknek, hatóanyagoknak köszönheti sugárzóan energikus, csodás megjelenését. A gondos bőrápoláson túl odafigyel a rendszeres hidratálásra, az egészséges étkezésre, és heti rendszerességgel űzi a testedzést.

Nem kispályázik, tényleg komolyan veszi a sportolást, ennek köszönheti, hogy kétgyermekes anyaként, 56 évesen is feszes, izmos hasat tud villantani. Általában személyi edző foglalkozik vele, de két edzés között is nagyon aktív, a testmozgás a mindennapjai része.

Természetesen sokat számítanak a gének, a megfelelő étkezési, vízfogyasztási és sportolási szokások kialakítása, ezek mind hozzájárulnak a fiatalos kinézethez.

 

Kiemelt kép: Craig Barritt / Getty Images. 

Képek a cikkben: Lynn Goldsmith, Jim Spellman / Getty Images. 

  • Megosztás: